Arı üreticilerinin koloni ve plakaları kontrol edildi

Kırklareli'ne bağlı Demirköy'de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından meşe balı üretimi yapan üreticilerin koloni ve plakaları kontrol edildi. Kontroller sırasında ü

GÜNDEM 6.09.2021 19:39:00 0
Arı üreticilerinin koloni ve plakaları kontrol edildi

Istranca dağlarında koruma altında olan Trakya arısının, diğer arı ırklarına göre 6 ila 9 gün daha fazla ömre sahip olduğunu belirten yetkililer, “Arıcıların bal sezonunda kovan başına veriminin daha fazla olmasını sağlarken ayrıca Trakya arısının uysal oluşu, saldırgan olmayışı arıcılarımızın bu arıyla maske takmadan çalışmasını sağlamaktadır” dedi.

 

DAHA DİRENÇLİ HALE GETİRİYOR

 

Trakya arısının kendi kendine Varrao mücadelesi yaparak, hastalıklara karşı koloniyi daha dirençli hale getirdiğini de kaydeden yetkililer, “Az arıyla kışlayıp çabuk çoğalması da önemli özelliklerindendir. Ziyaretlerde arıcılarımıza arı ırkımızın önemi hatırlatılarak, Tarım ve Orman Bakanlığımızın "Trakya Arısının Saflığının Korunması'' ve ana arı yetiştiriciliği yapıldığından dolayı yabancı melezleşmeyi önlemek amacıyla bilgi verildi. Müdürlüklerimiz tarafından arıcıların koloni kontrolleri ve bilgilendirme çalışmaları devam edecektir” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA