Vali Yıldırım: Bu ülkenin geleceğini inşa edeceksiniz

Süleymanpaşa'da 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 1. Kanaat Dönemi açılışı Mevlana İlkokulu'nda yapıldı. Programda yaptığı konuşmada çocuklara seslenen Vali Aziz Yıldırım,

GÜNDEM 6.09.2021 19:30:00 0
Vali Yıldırım: Bu ülkenin geleceğini inşa edeceksiniz

Açılış, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Vali Yıldırım’ın yanı sıra; CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdür V. Serdar Kurtoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, öğrenci ve veliler katıldı.

 

“EĞİTİMLE VATAN, MİLLET, BAYRAK, DİN SEVGİSİ AŞILARIZ”

 

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, konuşma yaptı. Daha sonra konuşan Vali Aziz Yıldırım, “Bugün 434’ü resmi 166’sı özel olmak üzere toplam 600 okulumuzda 11 bin 875 öğretmenimiz ve 193 bin 105 öğrencimiz ders başı yapacak. Bunun heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. İdarecilerimize, ders başı yapacak olan öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. Eğitim, toplum yaşayışında yer edinmek için edinilen bilgi, beceri ve anlayışlara denir. Eğitim, istenilen davranışı geliştirme sürecidir. Toplumsal yaşamda uyulması gereken kurallar, davranışlar, normlar, bir kişinin hayat boyu izleyeceği yol eğitimle sağlanır. Eğitimle insanımıza vatan, millet, bayrak, din sevgisi aşılarız. Eğitim, kültürümüzün korunmasını ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmamızı sağlar. Gelişmiş toplumların en önemli özelliği iyi bir eğitim sistemlerinin olmasıdır. Bir toplumun bilim ve teknolojideki başarısıyla eğitimdeki başarısı doğru orantılıdır” dedi.

 

“DAVRANIŞIMIZIN TEMELLERİ ÇOCUKLUK ÇAĞINDA ATILIYOR”

 

Vali Yıldırım, “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Bir milleti hür, bağımsız, şanlı bir toplum olarak yaşatan da köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir’ Eğitimin bu sayısız faydasının ortaya çıkması, siz okul idarecileri ve öğretmenlerimizin elindedir. Çocuklarımız, sizlere emanettir. Bu emanete sahip çıkacağınıza ve çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için elinizden gelen gayreti göstereceğinize inancım tamdır. Bilimi ve öğrenmeyi seven, vatanına, milletine, maneviyatına bağlı, sorgulayan, okuyan, eleştirel düşünebilen, sorun odaklı değil çözüm odaklı, araştırmacı ve yaratıcı bireyler yetiştirmeniz sizden beklentimizdir. Sevgili aileler, sizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Öncelikle çocuklarımıza örnek olmalısınız. Onlarla ilgilenerek güzel ve faydalı vakit geçirmeye özen göstermelisiniz. Psikoloji alanında yapılan araştırmalara göre pek çok davranışımızın temelleri çocukluk çağında atılıyor. Çocukluk çağında yaşadıklarımız, gördüklerimiz, öğrendiklerimiz geleceğimizi çok fazla etkiliyor. İyi bir ailede yetişen çocuklar, mutlu, huzurlu, başarılı olur. Sizler, bugünkü davranışınızla, aile ilişkilerinizle çocuklarımızın iç dünyasında büyük izler bırakıyorsunuz ve çocuklarımızın geleceği bu izlere göre şekilleniyor” ifadelerini kullandı.

 

İLK DERS ZİLİNİ ÇALDILAR

 

Çocuklara da seslenen Vali Yıldırım, “Sizler bu ülkenin geleceğini inşa edeceksiniz. Ülkemizin, milletimizin, refahını, gelişmişliğini inşa edecek olan sizlersiniz. Bu sorumluluğu yerine getirebilmek için kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Bunun için çok okuyun; bilimi, öğrenmeyi sevin. Bu eğitim-öğretim yılında sevgili öğrencilerimizden maske, sosyal mesafe, el hijyeni konularına azami ölçüde özen göstermelerini bekliyoruz. Koronavirüsü tamamen yenmemiz için aşı olmanın yanında bu tedbirlere uymamız gerekiyor.  Unutmayın, aldığımız tüm tedbirler sizin sağlığınız içindir” dedi. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından 4 C sınıfı öğrencisi Meyra Aksoy “Benim Güzel Okulum” adlı şiiri okudu. Ardından Süleymanpaşa Halk Oyunları Ekibi üyesi  öğrenciler bir gösteri sundu. Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından Vali Yıldırım ve Süleymanpaşa Kaymakamı Kaya ilk ders zilini çaldı. Daha sonra Vali Yıldırım ve protokol üyeleri öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

UYARILARI DİKKATE ALMADILAR

 

Edirne'de de yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte 50 bin 948 öğrenci ders başı yaptı. Eğitim ve öğretim heyecanın uzun bir sürenin ardından yaşandığı ilk günde, Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu İlk ve Ortaokulu'na öğrenciler ile birlikte gelen veliler, tüm uyarılara rağmen mesafe kurallarını hiçe sayıp, kalabalık oluşturdu. Tüm uyarılara rağmen gitmeyen veliler için okuldan, "Lütfen okul önünde kalabalık yapmayın. Evinize gidin. Çocuklarınız bize emanet" uyarısı yapıldı. Bazı veliler uyarılara uyup okul çevresinden ayrılırken, kimi veliler de mesafe kurallarına uymayarak okul önündeki bekleyişini sürdürdü. Öte yandan ellerini dezenfekte ederek okul bahçesine giren öğrenciler, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sınıflarına alındı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ