Dikkatsizlik 6 cana mal oldu

Velimeşe hemzemin geçitte Edirne'den Ispartakule'ye kum götüren 13001 sefer sayılı yük treninin, fabrika işçilerini taşıyan ve kapalı bariyerlerin arasından geçmeye çalışan 59 ADJ 755 plakal

GÜNDEM 5.09.2021 18:09:00 0
Dikkatsizlik 6 cana mal oldu

Kaza, Cumartesi günü sabah saatlerinde Velimeşe Hemzemin Geçitte meydana geldi. Edirne’den Ispartakule’ye kum götüren 13001 sefer sayılı yük treni, bir fabrikanın işçilerini taşıyan ve Velimeşe Hemzemin Geçitte kapalı bariyerlerin arasından geçmeye çalışan 59 ADJ 755 plakalı servis aracına çarptı.

 

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 7 KİŞİ YARALANDI

 

Meydana gelen feci kazada; Yaşar Cüce, Nusret Açıkgöz, Nebibe Korkmaz, Cangül Akın, Suzan Aksu ve Hülya Dinçkol hayatını kaybederken, 1’ü ağır 6 kişi de yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibinin yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı cenaze nakil araçları sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı. Yaralılar ambulanslarla Çerkezköy ve Çorlu’daki hastanelere kaldırılırken, yaralılardan 1’ünün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kazada yaralanan ve vücudunda kırıklar olduğu belirlenen minibüs sürücüsü Bilal Küllü'nünde adı açıklanmayan özel bir hastanede tedavisi sürüyor.Küllü'nün tedavi gördüğü hastane odasının kapısında polisler nöbet tutuyor.

 

EDİRNE-ÇERKEZKÖY DEMİRYOLU ULAŞIMA KAPALI KALDI

 

Kaza nedeniyle yaklaşık 3 saat boyunca Velimeşe-Çorlu giriş çıkışı kapalı olurken, kaza dolayısıyla hemzemin geçit trafiğe kapatılınca Velimeşe’den çıkışlar da Avrupa Serbest Bölge üzerinden yapıldı. Kaza nedeniyle Edirne-Çerkezköy arası demir yolu da ulaşıma kapalı kaldı. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri nöbetçi cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Savcılık kazanın oluş anına ilişkin güvenlik görüntülerine de el koydu. Tekirdağ İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Osman Kılıç da olay yerine gelerek kazanın oluş şekli hakkında bilgi aldı.

 

 

YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

 

İstanbul'dan bu ocak ayında yeni bir yaşam kurmak için 3 çocuklarıyla birlikte Çorlu’ya taşınan Aksoy çifti de kaza kurbanı oldu. Suzan-Halil Aksoy çifti, çocukları İlknur(19), İlker(17) ve Zeynep (12) ile birlikte akrabalarının bulunduğu Çorlu'da ev alıp yerleşti. İstanbul'da tekstil fabrikasında çalışan çift, yeni yaşam kurmak için geldikleri Ergene’de bir tekstil fabrikasında iş bularak, birlikte çalışmaya başladı. Birlikte işe gidip, gelen çifti kaza ayırdı. Trenin çarptığı minibüste yan yana oturan çiftten Suzan, yaşamını yitirirken, eşi Halil Aksoy, ağır yaralandı. Halil Aksoy, Çerkezköy’de özel bir hastanede yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı verirken, eşinin cenazesi yakınları tarafından alınarak, toprağa verilmek üzere Tokat'ın Almus ilçesine götürüldü.

 

“ÇOK BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ”

 

Halil Aksoy'un dayısının oğlu Cemal Çiçek, yeni bir yaşam kurmak için ocak ayında Çorlu'ya yerleşen ailenin kazada parçalandığını belirterek, büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Minibüs sürücüsünün kazaya neden olduğunu söyleyen Çiçek, "Bir sürücü hatasından dolayı bizim canımız ve araçta bulunan hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının canları yandı. Neden? Bir hatadan dolayı. Orada bariyerler inmiş ve buna rağmen sürücü geçerek faciaya neden olmuştur. Çok büyük üzüntü yaşıyoruz" dedi.Kazada ölen ve Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri tamamlananların cenazeleri yakınları tarafından alındı.

 

 

“KAZAYA MİNİBÜS ŞOFÖRÜ SEBEBİYET VERDİ”

 

Öte yandan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da, kazanın ardından Çorlu Devlet Hastanesi’nde, Reyap Hastanesi’nde ve Çorlu Vatan Hastanesi’nde tedavi edilen yaralıları ziyaret ederek, yaralılara acil şifalar diledi. Hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine de başsağlığı ve sabır dileyen Vali Yıldırım, “Bu kaza incelendiğinde görüyoruz ki sadece sürücü hatasından kaynaklanıyor. Çünkü orada bir hemzemin geçidi var, önemli bir giriş noktasıdır orası. Gerek demir yolları, gerek diğer kurumlarımız bütün tedbirler alınmış durumda. Orada karşılıklı bariyerler var, zaten videolarda görmüşsünüzdür. Işıklandırma sistemi var, sesli sistem var ve hepsi çalışıyor. Bütün araçlar duruyor, orada motosiklet var o duruyor. Fakat bu sürücü aceleci davranmış, sabırsız davranmış ve gelen yük treninin kapalı bariyeri es geçmek suretle gelen yük treninin önüne çıkıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Tamamen sürücü hatasına benziyor. Savcılık, adliye ve jandarmamız bunları inceliyor ve gereken hükmü vereceklerdir. Şu an bizim videolardan görebildiğimiz kadarıyla durum şu an böyle” dedi.

 

 

BABASINA ‘KELLE KOLTUKTA GİDİYORUZ’ DEMİŞ

 

Kazada hayatını kaybeden 51 yaşındaki Nusret Açıkgöz, dün öğle namazına müteakip Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde toprağa verildi. Tren kazasında hayatını kaybeden forklift operatörü Yaşar Yüce (58) de öğle namazına müteakip memleketi Kayseri´de son yolculuğuna uğurlandı. Suzan Aksoy da, memleketi Tokat’ın Almus ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Ölmeden önce işe giderken babasına,‘Kelle koltukta gidiyoruz. Allah'a emanetiz’ dediği öğrenilen 35 yaşındaki Nebibe Korkmaz, memleketi Çorlu’da son yolculuğuna uğurlanırken, feci kazada hayatını kaybeden Hülya Dinçkol'un ise Ergene Sağlık Mahallesi’ndeki Tonguçlar Camii'nde öğlen namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. 2 çocuk annesi olduğu öğrenilen 45 yaşındaki Dinçkol, cenaze namazından sonra Yeşiltepe Mezarlığı’na defnedildi. Feci kazada hayatını kaybeden Cangül Akın da memleketi Adıyaman’dan dualar ve gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ