İYİ Partililerden Özkan hakkında suç duyurusu

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya ve beraberindeki partililer, Tekirdağ Adliyesi'ne giderek, katıldığı televizyon programında İYİ Parti iÃ

GÜNDEM 2.09.2021 18:43:00 0
İYİ Partililerden Özkan hakkında suç duyurusu

Hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlaması ile şikayet dilekçesini veren İYİ Partililer adliye çıkış basın açıklaması yaptı.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

 

İYİ Parti İl Başkanı Alkaya, “29 Ağustos’ta yayınlanan bir programa katılan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, konuşmasında; ‘İYİ Parti ‘fetö’nün kurdurttuğu partidir. Bu kadar net bir ifadedir bu’ diyerek tüm İYİ Parti Teşkilatlarını, parti üyelerimizi hatta oy veren seçmeleri kapsar bir biçimde alenen ve açıkça hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılayarak suç işlemiştir. Bu nedenle tüm teşkilatlar olarak böyle bir suçlamayı şiddetle kınamakla birlikte ilgili şahıs hakkında suç duyurusunda da bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“NE OLDU DA İYİ PARTİ FETÖ’CÜ OLDU?”

 

Katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti için "Fetö’nün kurdurttuğu partidir" ifadesini kullanan AKP Meclis Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, İYİ Partililerden büyük tepki görürken, beraberindeki partililer ile birlikte Tekirdağ Adliyesi’ne giderek Özkan hakkında suç duyurusunda bulunan Milletvekili Enez Kaplan da, “Madem biz fetö’cüydük de bende milletvekiliyim o da milletvekili, benim de onun da geçmişinin araştırılmasını istiyorum. Madem öyle 3 sefer İYİ Parti, 2 sefer de CHP meclise fetö’yü araştırma önergesi verdik kabul etmediler. Madem fetö’cüydük kabul etmeliydiler. Ben ona sadece bunu söylemek istiyorum. Kendisi maklube yerken, arabasını FG plakalı alırken, o zaman Balyoz ve fetö davalarının avukatlığını yaparken ne oldu da İYİ Parti fetö’cü oldu? Çünkü İYİ Parti yükseliyor. AK Parti’nin yerine İYİ Parti gelecektir bir dahaki döneme” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA