Çevre yolu bakanlığa devrediliyor

 Lüleburgaz Belediye Meclisi'nin çevre yolu yapılması için 100 bin metrekarelik alanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devretmesine ilişkin konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat

GÜNDEM 2.09.2021 18:34:00 0
Çevre yolu bakanlığa devrediliyor

Lüleburgaz Belediye Meclisi Lüleburgaz’a yapılması istenen uluslararası çevre yoluyla ilgili önemli bir karara imza attı. Oy çokluğuyla geçen kararda meclis, 1/5000 Ölçekli Genel Nazım İmar Planı’nda revizyona giderek belediyeye ait 100 bin metrekarelik alanı çevre yolu yapılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devrediyor. Karar sonrası gözler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilirken, uluslararası çevre yoluyla ilgili tüm engeller ortadan kalkmış oldu.

 

ÇEVRE YOLU İÇİN ENGELLER KALKTI

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 1/5000 Ölçekli Genel Nazım İmar Planı Revizyonu konulu yazısı ise CHP’li meclis üyelerinin kabul, AK Partili meclis üyelerinin red oyu sonucu oy çokluğuyla meclisten geçti. Alınan karar sonrası uluslararası çevre yolunun yapılması için sorun kalmadı.

 

“HERKESE HAYIRLI OLSUN”

 

Kararın geçmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Gerenli, “1/ 5000 ölçekli genel nazım imar planı revizyonunu kabul eden meclis üyelerime çok teşekkür ediyorum. Lüleburgaz’ın önünü tıkayan en önemli sorunlardan biri olan çevre yolu ile ilgili sıkıntımız vardı. Uluslararası çevre yolu için bu yapılan çalışmalarda sevgili arkadaşlarım hep beraber 100 bin metrekarelik alanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devrediyoruz. İmar planlarımızda artık uluslararası çevre yoluyla ilgili şehrimiz içerisinden geçen kısımda herhangi bir sorun kalmadı. Bu konudaki gösterdikleri hassasiyet ve yapmış oldukları çalışma için bütün belediye çalışanlarıma, başta imar komisyonu üyeleri olmak üzere bütün meclis üyelerime üstün çalışmaları ve harcadıkları mesai için bir kez daha teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Haber / İrem BANÇO