Kapaklı Meclisi, 14 gündem maddesini görüştü

Kapaklı Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı'nın ilk oturumu bugün saat 14.00'da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi'nde yapı

GÜNDEM 1.09.2021 19:09:00 0
Kapaklı Meclisi, 14 gündem maddesini görüştü

Toplantıya; meclis üyeleri Feyzullah Yorulmaz, Halil İbrahim Erkan, İbrahim Aktürk, Levent Nur ve Naciye Topçu katılmadı.

 

“BİRÇOK ZAFERE İMZA ATILAN BİR AY”

 

Toplantı, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Temmuz ve Ağustos ayında ülke olarak acılı günler geçirdik. Yangın ve sel afetleriyle yüreğimiz yandı. Allah tekrarını göstermesin. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yararlılara acil şifalar diliyorum. Kapaklı Belediyesi olarak biz de imkanlar çerçevesinde ekiplerimizi yangın bölgesine gönderdik. Başkan Yardımcımız Halil Yıldırım, Meclis Üyemiz Özgür Cengiz ve Özel Kalem Müdürümüz Ufuk Bayraktar ile yanlarında giden 3 personelimize teşekkür ediyorum. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Bey beni arayıp bu arkadaşlarımızın müdahalelerinin nasıl verimli olduklarını ifade etti. Basın açıklamasında da Kapaklı’yı zikretti. Bu bizi gururlandırdı” dedi. Çetin, konuşmasının devamında Ağustos ayının Türk şanlı tarihinde zaferlerle dolu bir ay olduğunu ifade ederek, “Ağustos ayı Malazgirt’ten Büyük Taarruz’a kadar birçok zafere imza atılan bir ay. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı bir kez daha kutluyorum. 3 gün boyunca düzenlediğimiz 2.Kazak Gölü Festivalimize vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Umuyorum ki 29 Ekim’de daha iyisini yaparız. Bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzereşehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı ifade ediyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Çetin’in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 2 adet dolu kadroda dereceye değişikliği yapılması konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Mahallesi 1202 ada 35 parselde bulunan 48,88 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısı oy birliğiyle kabul edildi.

 

BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Bahçelievler Mahallesi 1079 ada 2 parselde bulunan 17 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı ve İnönü Mahallesi 900 ada 16 parselde bulunan 3 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazıları da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

TARİFE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 1 adet dolu kadroda derece değişikliği yapılması ve 11 adet dolu kadroda derece değişikliği yapılması konulu yazıları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Ek Bütçe konulu yazısına istinaden İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün bütçe tertiplerine mahalli idareler bütçe ve muhasebe yönetmeliğini 37. maddesine istinaden ek bütçe yapılması konulu yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün bütçe içi işletme ücret tarifesi konulu yazısının görüşülmesiyle devam etti. 2021 yılı ücret tarifesinin uyulması gereken kurallar başlıklı kısmının 1.fıkrasındaki ‘Tesislerimizde (Belediye hizmet binası teras kafe ile Kazak Gölü Mesire Yeri Restoranda) sunulan tüm hizmetlerden mevcut Kapaklı Belediyesi personeli ve meclis üyelerine yüzde 15 indirim uygulanır. (İndirim uygulaması beş kişiye kadardır)’ ve 2.fıkrasındaki ‘Gazi, şehit aileleri ve engelli vatandaşlarımıza belediye sosyal tesislerinde (Belediye hizmet binası teras kafe ile Kazak Gölü Mesire Yeri Restoranda) yüzde 20 indirim uygulanır. (İndirim uygulaması beş kişiyle sınırlıdır)’ ibarelerinin kaldırılması konusu Tarife Komisyonu’na havale edildi.

 

EK KREDİ TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ 

 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 1 adet boş kadroda hem derece hem de kadro değişikliği yapılması konulu yazısının oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan 1 adet teknikerin çalışma ücretinin belirlenmesi konulu yazısı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Uçar’ın adının ilçedeki parklardan birine verilmesi konulu yazısının İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Kazım Karabekir Mahallesi 475 ada 24 parselde bulunan 213,97 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısı da oy birliği ile karara bağlandı. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün sıcak asfalt yol, parke taş yol ve kaldırım yapım işi için İller Bankası A.Ş.’den ek kredi kullanılması konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti.  Gündem maddesiyle ilgili yapılan bilgilendirmede, belediye meclisinin 6 Ocak 2020 tarihli ve 33 No’lu kararı ile yol yapım projeleri için İller Bankası A.Ş.’den 28 milyon TL kredi kullanılmasına karar verildiği ve bu karara istinaden belediyeye 2020 yılı için 15 milyon TL, 2021 yılı için de 13 milyon TL ödenek tahsis edildiği, 28 milyon TL’lik kredinin 2020 yılı içerisinde kullanıldığı, 2021 yılında kullanılmak üzere tahsis edilen 13 milyon TL’lik kredi iş ve işlemleri için  cari yıl meclis kararı alınması gerektiği ifade edildi.

 

BELEDİYENİN BORÇLANABİLECEĞİ TUTAR 12 MİLYON TL

 

Kapaklı Belediyesi’nin 2021 mali yılı içinde meclis kararı ile borçlanabileceği tutarın 12 milyon 870 bin 838,66 TL olduğu ifade edilirken, 2021 yılında sıcak asfalt yol, parke taş yol ve kaldırım yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 12 milyon 850 bin TL ek kredi kullanılması konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

BAŞKAN ÇETİN’E YETKİ VERİLDİ

 

Son gündem maddesinde gündeme ek olarak sunulan “4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun “Mahalli İdarelerde Sözleşme İmzalanması” başlıklı 32. Maddesi gereğince belediyede 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personel ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin üçüncü fıkrası gereğince tam zamanlı sözleşmeli personele 01.01.2022 ile 31.03.2024 tarihleri arasında sosyal denge tazminatı ödemeye yönelik sözleşme görüşmelerine başlanması, görüşmelerde mutabakat sağlanması halinde sözleşmeyi imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi”  konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Kapaklı Belediye Meclisi, Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2’nci oturumu 3 Eylül Cuma günü saat 14.30’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Toplantıda komisyon raporları görüşülerek karara bağlanacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU