Gerenli, Lüleburgaz'ın sorunlarını Ankara'ya taşıdı

Lüleburgaz'ın çevre yolu ve dere ıslahıyla ilgili Ankara'yı ziyaret eden Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, iki günlük Ankara programında Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Ah

GÜNDEM 27.08.2021 17:43:00 0
Gerenli, Lüleburgaz

Başkan Gerenli’nin Lüleburgaz’ın en önemli sorunları olan dere ıslahı, köprülerin yapımı ve çevre yolu yapım işi gerçekleştirdiği 2 günlük Başkent mesaisi sona erdi. Yoğun görüşme trafiği içinde gerçekleşen programlar sonucunda dere ıslahı ve çevre yolu sorunu DSİ ve Karayolları Genel Müdürlükleri’nde masaya yatırıldı.

 

BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDU

 

Gerek çevre yolu gerekse de dere ıslahıyla ilgili sorunların yer aldığı belgeleri Ankara’ya götüren Başkan Gerenli’nin ilk durağı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) oldu. Burada Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Yapım İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Sağlam ile görüşme yapan Gerenli, çevre yolunun bir an önce yatırım programına alınması için önemli bilgilendirmelerde bulundu. Lüleburgaz Belediyesi’nin imar planlarında yapmış olduğu değişikliklerle 100 bin metrekarelik alanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bedelsiz olarak devrettiğini belirten Gerenli, çevre yolunun bir önce yapımına başlanması gerektiğini vurguladı.

 

‘BİR AN ÖNCE BAŞLASIN’ TALEBİNDE BULUNDU

 

Gerenli’ninKGM’den sonraki durağı ise DSİ Genel Müdürlüğü oldu. Burada DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Balta ve DSİ Edirne 11. Bölge Müdürü Erdinç Kuran ile görüşen Başkan Gerenli, Lüleburgaz Deresi’nin bir an önce ıslah edilmesi gerektiğini sel baskınlarından sonra ortaya çıkan görüntülerin bulunduğu belgeleriyle birlikte anlattı. Başkan Gerenli bununla birlikte DSİ’nin Tarihi Taş Köprü’nün yayalaştırılması için önemli adımlardan biri olan köprü yapımının bir an önce başlaması yönünde talepte bulundu.

 

“MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Lüleburgaz’ın çözüm bekleyen sorunları için yaptığı 2 günlük Ankara ziyaretinde olumlu havanınhakim olduğunu kaydeden Başkan Gerenli, “Lüleburgaz’ın çözüm bekleyen çevre yolu ve dere ıslahı gibi sorunların takipçisi olacağımızı söylemiştik. Her iki sorun çözülene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Erdal AYDIN