"Bizler söylendiği gibi 3-5 çapulcu değiliz"

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz haftalarda istifa söylentileriyle gündeme gelirken, partiden istifa eden, fakat istifaları sümenaltı edilip yok denilen 27 üyeden, noter kanalıyla y?

GÜNDEM 26.08.2021 19:33:00 0

Önceki akşam saat 19.00’da Tunalı Otel’de yapılan basın açıklamasında Kadın Politikaları Başkanı Gülbin Tunalı, İlçe Sekreteri Fitnat Cihangeri, Teşkilat Başkanı Engin Yazar, Ayşe İnci, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Cemal Durmuş, Ekonomi Politikalarından Sorumlu Mustafa Karaca ve Eğitim Politikalarından Sorumlu Özlem Balta, istifa ettiklerine dair noter kağıtlarını göstererek istifalarını kamuoyuna duyurdu. İstifa eden yönetim kurulu üyeleri adına konuşan Engin Yazar, bu partiye gönül verenlerin partinin liderine, partinin tüzüğüne ve tüzel kişiliğine inanarak üye olduğunu, siyaset yaptığını ve mücadele ederek bugünlere gelebildiğini ifade ederek, “Bizim istifamız dikkat edilirse ne partimize, ne partimizin lideri Sayın Meral Akşener’e, ne de onun fikir ve söylemlerine karşı yapılan bir hareket değildir, tam aksine liderin fikir ve düşüncesinden uzak, partinin program ve çalışmalarının aksine kişisel hırslarını  yönetim kurulunun üstünde tutma gayreti gösteren ilçe başkanına yönelik demokratik bir haktır ama bizim bu demokratik hak arayışımız ilçe başkanı başta olmak üzere birileri tarafından gasp edilmektedir” dedi.

 

“İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLUR”

 

‘İstifalar bize ulaşmadı’ diyen Milletvekili Enez Kaplan’ın kendilerini yalancılıkla suçlamaya çalıştığını söyleyen Yazar, “Ekonomisi müsait olan 9 arkadaşımız noter kanalıyla istifa ederken, noter masrafını karşılayamayan 18 arkadaşımız da ilçe başkanına tepkilerinden dolayı parti üyeliğinden istifa etti” dedi. Birilerinin, bu gerçekleri görmezlikten gelip halktan ve kamuoyundan saklayarak koltuklarını koruma gayretlerinin yersiz olduğunu ifade eden Yazar, “Bu arkadaşlar bu tip siyasetin 90’lı yıllarda kaldığının farkında değiller. Partimize gönül vermiş, emek vermiş, zamanını vermiş insanları görmelikten gelip, işi yana yatırıp çamura batırarak şark kurnazlığı yapıp insanların demokratik hakkını gasp edenler gün geldiğinde makam ve mevkilerini yitirdiklerinde demokrasinin ne olduğunu idrak ederler. Ama işte o zaman iş işten geçmiş olur” dedi. Bu istifaların kendilerini üzdüğü kadar ilçe başkanını ve milletvekilini üzmediğini söyleyen Yazar, “Eminiz ki bugünden sonra Çerkezköy’deki bu demokrasi dışı tutum Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tarafından da görülecek, hesabı hem bizlere hem de mevcut ilçe başkanına ve halkın kamuoyunun gözü önünde bunu yalanlayan Milletvekili Kaplan’a sorulacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“ANLAM VEREMİYORUZ”

 

3 ismin istifa dilekçesinin işleme konmadığını, istifasını veren 2 ismin ise daha sonra istifasını geri aldığını belirten Engin Yazar, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu’ndaki 29 asil 20 yedek üyenin 27’si mevcut yönetimden rahatsızken, 2 üye yönetime bir şans daha vermek için istifalarını geri çekmişken, İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin’in bu rahatsızlık karşısında ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ şekildeki rahat tutum ve davranışları ile yöneticiler nezdinde kendilerini yem yapmasının ne siyasi ahlaka ne de vicdana sığmadığı gibi milletvekilinin bu çıplaklığı görmezlikten gelmesine de anlam veremediklerini söyledi. Dertlerinin partiye zarar vermek değil parti nezdinde siyasete ve demokrasiye katkı sağlamak olduğunu söyleyen Yazar, dilekçeleri sümenaltı edip istifaları işleme koymayanların gayesinin koltuklarını korumak, makamdan aldıkları güçle üyelerine zulmetmek olduğunu belirterek “Oysa ki ilçe başkanlığı yapan şahsiyetler o koltukların, o makamların güçleriyle değil oraya kattıkları değerlerle büyürler” dedi.  Milletvekili Enez Kaplan’a da sitemde bulunan Yazar, “Biz sayın vekilin ima etmeye çalıştığı amiyane tabirle 3-5 çapulcu değiliz. Biz İYİ Parti’nin Çerkezköy’deki iyi kalpli üyeleri arasında yer alıp yönetimde görev üstlenip, insanımızın, ilçemizin ve ülkemizin daha iyi olması için yanlışa dur diyen haklı çoğunluğuz. Bizi 3-5 çapulcu gibi lanse etmeye çalışan Milletvekili Sayın Kaplan’a yakışmayan bir tutumu aynen kendisine iade ediyoruz” dedi.

 

Haber / Buse SERİN