13. Vize Tarih ve Kültür Festivali dolu dolu geçecek 

13. Vize Tarih ve Kültür Festivali'nin tarihleri belli oldu. Ünlü sanatçıların sahne alacağı festivale tüm Vizelileri davet eden Belediye Başkanı Ercan Özalp, "İlçemizde geleneksel olarak her yÄ?

GÜNDEM 26.08.2021 11:26:00 0
13. Vize Tarih ve Kültür Festivali dolu dolu geçecek 

Vize Belediyesi’nden yapılan açıklamada 13. Vize Tarih ve Kültür Festivali’nin bu yıl 26-27-28 Ağustos tarihlerinde yapılacağı kaydedildi.

 

26 AĞUSTOS’TA START ALACAK

 

13. Vize Tarih ve Kültür Festivali etkinlikleri 26 Ağustos Perşembe günü saat 18.00’de belediye başkanlığı önünde toplanılarak kortej eşliğinde tören alanına geçilmesiyle başlayacak. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Edirne Belediyesi Bando Takımı gösterisini sunacak. Kortej eşliğinde Festival Alanı’na geçilerek festival ateşinin yakılmasından sonra saat 19.00’da Vizeli yazar ve şairler ile söyleşi etkinliği yapılacak. Daha sonra saat 19.00’da Vize kültür filmleri gösterilecek. Festival, 20.45’de Yalçın Candan Pop Rock konserinin ardından saat 21.00’de Simge Sağın konseri ile devam edecek. Pop müziğinin sevilen ismi Simge, kulakların pasını silecek.

 

ZAKKUM KONSERİ İLE TAÇLANACAK

 

Festivalin ikinci günü ise saat 18.00’de Festival Alanı’nda yapılacak Vize Fotoğrafları Sergisi ile başlayacak. Serginin ardından saatler 19.00’u gösterdiğinde ise Vizeli yazar ve şairler ile söyleşi yapılacak. Saat 20.30’da Sakin Şehrin Çocuklarıyla Atölye Etkinlikleri’nin ardından yine Festival Alanı’nda Grup Berdush sahne alacak. Zakkum konseri ile devam edecek festivalde, Alternatif Rock tarzında sevilen eserleri olan müzik grubu Zakkum, Vizelilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

 

ÜNLÜ SANATÇI BİLAL SONSES SAHNE ALACAK

 

Festivalin son günü saat 19.00’da Festival Alanı’nda Vizeli yazar ve şairler ile söyleşi etkinliği ile başlayacak. Festival Alanı’nda devam edecek olan festivalde, saat 19.30’da Sakin Şehrin Çocuklarıyla Atölye Etkinlikleri, ardından saat 20.00’de Vize Tanıtım Filmi sunumu yapılacak. Saatler 20.45’i gösterdiğinde RACA Hip Hop Konseri ile devam edecek festival, saat 21.00’de Bilal Sonses konseri ile taçlanacak. 2017 yılında ‘Öpesim Var’ şarkısı ile çıkış yapan ünlü sanatçı, sevilen müziklerini Vizeliler için seslendirecek.

 

“TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

 

Belediye Başkanı Ercan Özalp, “İlçemizde geleneksel olarak her yıl belediyemiz tarafından organize edilen ve bu yıl 13. yapılacak olan Vize Tarih ve Kültür Festivali 26-27-28 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 26 Ağustos Perşembe Günü ilk olarak Simge Sağın Vizelilerle buluşacak. 27 Ağustos Cuma Günü ise Zakkum sahne alacak. Son olarak ise 28 Ağustos Cumartesi günü Bilal Sonses festivalimize katılacak. 13. Vize Tarih ve Kültür Festivali’ne tüm halkımız davetlidir” dedi.

 

Haber / Buse SERİN