5 ilçede açık hava sinema gösterimi düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından 17 Ağustos 1999 Depremi'ni anma etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz hafta boyunca sırasıyl

GÜNDEM 24.08.2021 15:50:00 0
5 ilçede açık hava sinema gösterimi düzenlendi

Binlerce insanın hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 depreminin 22’inci yıl dönümü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen farkındalığı artırmaya yönelik etkinliklerle anıldı.
 

AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ
 

San Andreas Fayı adlı sinema gösterimi etkinliğine vatandaşlar ilgi gösterdi. Açık havada düzenlenen sinema gösterimi etkinliğinin yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi deprem simülasyon TIR’ı ile de deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda vatandaşlara afet farkındalık eğitimi verildi.

 

“HER TÜRLÜ AFETE HAZIRLIKLI OLMAK DURUMUNDAYIZ”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "17 Ağustos 1999'da Gölcük'te ve sonrasında yurdumuzun dört bir yanında yaşanan depremler, Türkiye'nin aktif fay hatları üzerinde yer alan bir deprem ülkesi olduğunu çok acı bir şekilde göstermiştir. Dileğimiz güzel Tekirdağ'ımızda ve ülkemizin başka yerlerinde, başta deprem olmak üzere doğal afetlerin yaşanmamasıdır. Ancak yaşanabilecek her türlü afete hazırlıklı olmak durumundayız. Unutulmamalıdır ki deprem değil, bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, 2014 yılından bu yana Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığımız bünyesinde önemli çalışmalara imza attık. Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik faaliyetlerimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. 17 Ağustos depremini unutturmamak ve afet farkındalığı oluşturmak adına ilçelerimizde çeşitli anma etkinlikleri düzenledik. Aynı acıların yaşanmaması ümidiyle, milletçe en kara gecelerimizden birini yaşadığımız, derin bir şekilde sarsıldığımız ve acı kayıplar verdiğimiz 17 Ağustos depreminin 22. yıl dönümünde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, tüm halkımıza sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haber / İrem BANÇO