Bilim Kurulu Üyeliğine seçildi

Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Merkezi Müdürü ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nurten Çetin, Millî Mücadele döneminin

GÜNDEM 23.08.2021 14:04:00 0
Bilim Kurulu Üyeliğine seçildi

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) iş birliği ile gerçekleşen projenin ilk adımı olan Millî Mücadeleye Yerel Bakışlar Çalıştayı’na da konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Nurten Çetin, Trakya Üniversitesi’nin adını böylesine akademik niteliği yüksek bir projede temsil etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.
 

“FARKLI BİR PERSPEKTİFTEN İNCELEYECEĞİZ”
 

Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu üyeliğinin yanı sıra 100. yıl dönümünü tüm Türkiye’de çeşitli etkinlikler ile kutladıkları Millî Mücadeleye yepyeni bir bakış açısı getireceğine inandığı böylesi prestijli bir projede yer almaktan ve Trakya Üniversitesi’ni burada temsil edecek olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu kaydeden Çetin, “Bu proje ile Millî Mücadele tarihimizi yeni bir yaklaşım ele alarak daha derinlemesine ve farklı bir perspektiften inceleyeceğiz” dedi.
 

2023 YILINDA TAMAMLANACAK
 

Doç. Dr. Nurten Çetin, kendisine verdikleri destek ve gösterdikleri teveccühten ötürü TÜBA ve FSMVÜ yöneticileri ile Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti. 2023 yılında tamamlanacak projede Bilim Kurulu Toplantıları Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ev sahipliğinde veya çevrimiçi olarak yapılacak.
 

Haber / Buse SERİN