Kapaklı festivale hazırlanıyor

Kapaklı Belediyesi tarafından 2019 yılında ilki düzenlenen Kazak Gölü Festivalinin ikincisi 28-29-30 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Festivalde; el sanatlar sergileri, koşu yarışları, yazar söyleşileri, animasy

GÜNDEM 23.08.2021 13:56:00 0
Kapaklı festivale hazırlanıyor

2. Kazak Gölü Festivali’nde dans topluluğu Anadolu Ateşi ile ünlü şarkıcılar Ziynet Sali, Mustafa Ceceli, Güliz Ayla ve Ufuk Beydemir sahne alacak.
 

BİSİKLET YARIŞI İLE BAŞLAYACAK
 

2. Kazak Gölü Festivali 28 Ağustos Cumartesi saat 10.00’da Bisiklet Yarışı ile başlayacak. Belediye önünden başlayacak bisiklet yarışı Kazak Gölü Mesire Alanı’nda son bulacak. Festival saat 13.00’da uçurtma şenliği ile devam edecek. Emek Sepeti görsel ve el sanatları sergileri ve uygulamalı sanat atölyelerinin olacağı festivalin ilk gününde yazar Ahmet Şerif İzgören saat 15.00’da okurlarıyla buluşacak. Kapaklı İlçe Sahası’nda saat 18.00’da Kapaklı Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 4-16 yaş grubu öğrencilerin bedensel ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak ve keyifli bir yaz geçirmelerine imkan sağlamak amacıyla 10 farklı branşta düzenlenen ücretsiz Yaz Spor Okullarına katılan öğrencilere katılım sertifikaları verilecek. Saat 21.00’da Kapaklı İlçe Sahası’nda Anadolu Ateşi Dans Topluluğu gösterisi gerçekleştirilecek. Akabinde ise DJ Çağrı Baki sahne alacak.
 

KONSERLER İLE TAÇLANACAK
 

Festivalin ikinci gününde itfaiye temel eğitimi verilecek. Halk oyunları gösterilerinin sahneleneceği ikinci günde saat 15.00’da yazar Sinan Yağmur okurlarıyla buluşacak. Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Plaj Voleybolu finalinin yapılacağı festivalin ikinci gününde saat 16.00’dan itibaren ise çocuk oyun grupları ve animasyon gösterileri sunulacak. Festival saat 19.00’da Güliz Ayla ve ardından Mustafa Ceceli konserleri ile sürecek.
 

METE YARAR OKURLARI İLE BULUŞACAK
 

Festivalin üçüncü gününde gitar kursiyerleri performanslarını sergileyecek. Temel itfaiye eğitimi, halk oyunları, çocuk oyun grupları ve animasyon gösterilerinin devam edeceği festivalin son gününde saat 15.00’da yazar Mete Yarar söyleşide okurlarıyla bir araya gelecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenecek Zafer Koşusu ise saat 17.30’da belediye önünden başlayarak Kazak Gölü’nde sona erecek. 2.Kazak Gölü Festivali saat 19.00’da Ufuk Beydemir konseriyle devam edecek ve 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu ünlü şarkıcı Ziynet Sali konseri ile taçlanacak.
 

Haber / Buse SERİN