Yüzde 15'i Kırklareli'nde yer alıyor

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Şube Müdürleri ve İl Müdürlüğü personeli ile birlikte Avrupa Birliği İhracatı Onaylı dondurma üretimi yapan SANSET Gıda İşletmesiâ€??

GÜNDEM 21.08.2021 11:39:00 0
Yüzde 15

İşletme yetkilileri tarafından İl Tarım ve Orman Müdürü Aksoy’a sunum yapılarak işletmenin çalışma faaliyetleri, üretim kapasitesi, ihracat miktarı, sahip olduğu belgeler ve üretilen ürünler hakkında genel bilgiler verildi.
 

SON YILLARDA  ARTTI

Daha sonra işletmeyi gezerek üretim hatları ve depoların teknik ve hijyenik koşullarını değerlendiren Aksoy, “Son yıllarda ilimizde AB ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı artış göstermektedir. Ülkemizde AB'ye süt ve süt ürünleri ihracat onaylı firmaların yüzde 15'i ilimizde yer almaktadır. Bunlardan biri olan, Kızılcıkdere Organize Sanayi bölgesinde yer alan ve yıllık üretim kapasitesi 72 milyon litre olan SANSET Gıda isimli dondurma üretim tesisinde stick, kornet, kap ve bar gibi çeşitlerde ürünler üretilmektedir” dedi.
 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
 

İl Tarım ve Orman Müdürü Aksoy, ülkemizde ihracatın öneminden bahsederek kapasitenin artırılması için yapılabilecek çalışmalar hakkında önerilerde bulundu. Bundan sonraki süreçte de süt ve süt ürünleri ihracatını arttırma yönündeki çalışmaların birlikte devam edeceğini belirtti.
 

Haber / Buse SERİN