KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu toplandı

Kamu-Üniversite-Sanayi İş birliği (KUSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında yapıldı.

GÜNDEM 21.08.2021 10:35:00 0
KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu toplandı

Toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal ve KUSİ üyesi kurum temsilcileri katıldı.
 

“CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAK”
 

Kurul üyelerinin sunumları ve projelerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Yıldırım, “Sanayi ve Üniversite iş birliği tatbiki, buna müdürlüklerimizi de katarak ilimizde neler yapabileceğimizi değerlendirdiğimiz bir toplantı. Sanayimizin neye ihtiyacı var, okullarımız fakültelerimiz, üniversitelerimiz neye göre öğrenci yetiştirmelidir, hangi konuda hangi alanda öğrencilerimizin yetişmeye ihtiyacı var, dünya teknoloji olarak nerelere gidiyor bunların hepsinin konuşulduğu, görüşüldüğü bir toplantı. Tarafları fazla olan Organize Sanayi Bölgelerinden arkadaşlarımız var. Üniversitemiz zaten bu konunun başında Kalkınma Ajansımız ve KOSGEB müdürlerimiz de buradalar. Kamu-Üniversite-Sanayi İş birliği (KÜSİ) ülkeye ivme kazandıracak, ciddi katkılar sağlayacak bir iş birliği zeminidir” ifadelerini kullandı. 
 

Haber / Menşure KARDEŞ