Grup Başkanvekili Turan'dan belediyeye ziyaret

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, dün saat 12.00'da Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nu ziyaret etti.

GÜNDEM 20.08.2021 17:42:00 0
Grup Başkanvekili Turan

Ziyarette konuşan Turan, Helvacıoğlu’nun Keşan için gösterdiği gayretlerin farkında olduklarını ifade ederek, “Ankara’da bizleri ziyaret ederek, taleplerini iletiyor. Biz de bugün kendisini makamında ziyaret ederek, üzerimize düşenleri dinleyelim istedik. Ayrıntılı bir sunum yaptılar ve gereken notlarımızı aldık. Birçok konunun değerlendirmesini yaparak Keşan’ımıza nasıl katkı sağlarız, Milletvekilimiz Fatma Aksal ile neleri değerlendirebilirizi konuştuk. Ankara’dan Keşan’a daha çok omuz vermek için dersimizi çalışmış olduk” dedi.
 

“BÜYÜK BİR SİNERJİ SÖZ KONUSU”
 

Keşan’ın bu bölgenin özel kentlerinden bir tanesi olduğunu kaydeden Turan, “Ulaşım hattından olması, tarım, sanayi potansiyeli, turizm kenti olması nedeniyle özel bir şehir. Keşan’ın büyümesi demek, bölgenin komple büyümesi demek. Keşan son dönemde AK Parti belediyeciliğini Cumhur İttifakı ile birlikte yakaladı. Çok örnek işler yapılıyor. Merkezi hükümet ile uyumundan kaynaklı çok büyük bir sinerji söz konusu” diye konuştu.
 

“HEDEFİMİZ YIL SONUNDA TAMAMLANMASI”
 

1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili de konuşan Turan, bu köprünün dünyadaki iki ayak aralığı en uzun köprülerinden biri olacağını ifade ederek “Cumhuriyetimizin 100. yılına simgesel bir anı. Ülkemizin gurur kaynağı olacak. Köprümüz iki kıtayı bağlamaktan öte bölgemize de etki edecek. Bu bölgede bırakın bir ilin, bir ilçenin zayıflamasını tam aksine, ihracata, daha çok turist gelmesine neden olacak.  Gıda ile ilgili büyük yatırımlar var. Neden diye sorduğumuzda ‘Ulaşım engeli kalkıyor’ diyorlar. Turizm firmaları daha farklı bakıyor. Keşan’da köprüden olumlu yönde faydalanacak. 18 Mart’ta açmayı hedeflesek de Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu ile birlikte Arılık ayının sonunda Avrupa’dan Asya’ya yürüyeceğiz. Hedefimiz yıl sonunda tamamlanması” dedi.

 

“TÜRKİYE 100 YILLIK GÜÇLÜ BİR ÜLKE”

 

Gazetecilerin, son günlerde yaşanan göçmen gelişmeleriyle ilgili sorusunu da yanıtlayan Turan, “Türkiye 100 yıllık kıymetli, güçlü bir ülke. Son dönemde göçmen meselesinin çok farklı değerlendirildiğini düşünüyorum. Kimin nasıl geldiğini bilen bir ülkeyiz ve yanlış yollarla gelen varsa iadesi için mesai harcıyoruz. Geçen yıl 500 bine yakın göçmen iadesi oldu. Bu rakam çok büyük. Hatalarımız tabii ki olabilir ama bunu Türkiye’nin huzurunu bozacak bir adımmış gibi değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Tüm siyasilerin bu konuda sağ duyulu olmasını tavsiye ediyorum. Türkiye’nin hiçbir milli konusunda yanında olmayan siyasilerin bu konuda da büyük bir istismar politikası izlediğini düşünüyorum. Mavi vatan, Libya, Suriye, Azerbaycan gibi temel politikalarımızda yanımızda olmadılar” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA