Kent Müzesi'nin restorasyonu için imzalar atıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valiliği ve Keşan Belediyesi arasındaki Keşan Kent Müzesi'nin restorasyonu ve teşhir tanzimine ilişkin protokol dün saat 11.00'da Keşan Belediyesi'nde imzala

GÜNDEM 20.08.2021 17:30:00 0
Kent Müzesi

İmza törenine Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Özçınar ve Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Arkeolog Aslı Avcı katıldı. Yapılan açıklamada, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında hazırlanan protokolün, Kent Müzesi Restorasyonu ve Teşhir Tanzim İşi konusunda; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valiliği ve Keşan Belediyesi arasındaki iş birliği konularını içerdiği belirtildi.
 

“KEŞAN İÇİN HAYIRLI OLSUN”
 

Törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, müze restorasyonu ve teşhir tanzimi için destekte bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ve emeği geçenlere teşekkür etti. Helvacıoğlu, “Tarihimize ve kültür mirasımıza sahip çıkarak, gelecek kuşaklara aktarmak adına en önemli projelerimizden olan Keşan Kent Müzemiz için bir adım daha atmanın gururunu yaşıyoruz. Keşan için hayırlı olsun” dedi.
 

PROTOKOL İMZALANDI
 

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk de Keşan Belediyesi’nin müze çalışmalarını takip ettiklerini belirterek, protokolün hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından “Keşan Kent Müzesi Restorasyonu ve Teşhir Tanzimine İlişkin Protokol” imzalandı.
 

Haber / Menşure KARDEŞ