Kızılcıkdere Köyü'nde sofralık üzüm hasadı başladı

Kırklareli'nde bağcılığın yoğun olarak yapıldığı Kızılcıkdere Köyü'nde sofralık üzüm hasadı, kadın üretici Şennur Dağ'a ait bağda başladı. Hasada katılan Ä?

GÜNDEM 20.08.2021 14:16:00 0
Kızılcıkdere Köyü

Hasada; İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökalp Muzikacı, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Hüseyin Yılmaz ve personel katıldı.
 

“BAĞCILIK YOĞUN EMEK VE MASRAF İSTEYEN BİR İŞTİR”
 

Hasadına başlanan bağ Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 2011 yılında İl Özel İdaresi katkılarıyla 'Meyveciliği Geliştirme Projesi' kapsamında yaklaşık 5,5 dekar alanda Alphonse L., Cardinal ve Royal çeşitlerinden oluşmaktadır. Kırsal alanda üretimde harcanan emeğin büyük bir kısmını karşılayan kadın emekçilerimizden biri ve aynı zamanda bağın sahibi olan Şennur ablamız "13 yaşında toprakla tanıştım, 66 yaşındayım hala toprakla iç içeyim" diyerek, üretim azmini kızlarına ve torunlarına da aşılamıştır. Bağcılık yoğun emek ve masraf isteyen bir iştir. Kadın emekçimiz Şennur abla, aile iş gücüyle ve yılların tecrübesiyle birlikte sevgisini de bağına yansıtmıştır. Sevgi, ilgi ve bilgiyle yapılan işlerin başarılı sonuçlara ulaştığı üreticimizin bağında gözle görülür bir şekildedir” dedi.
 

“TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ”

 

“Üreticilerimizin her aşamalarını titizlikle takip ediyoruz” diyen Aksoy, “Tüketicilerimizin sağlıklı gıdaya ulaşması amacıyla ‘Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği’ prensibiyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Siz değerli tüketicilerimizin, taze ve güvenilir ürün tüketmeniz amacıyla yerli ürünleri tercih etmeniz hem üreticilerimiz hem ilimiz ekonomisi açısından önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN