"Bizim için can verenlerin torunlarına biz ne versek azdır"

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan ve geçtiğimiz yıllarda Elazığ ve İzmir'de meydana gelen depremlerde zarar gören vatandaşlara yardım elini uzatan, terör örgütü tarafınd

GÜNDEM 19.08.2021 16:56:00 0

Fabrikada düzenlenen uğurlama programında Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Hysoung İstanbul Tekstil Genel Müdürü Cheon Gyu Lee’ye yardımlarından dolayı plaket takdim etti.


 

“DAHA BÜYÜK ZORLUKLARI EL ELE ATLATMIŞ BİR MİLLETİZ”

Programda konuşan Başkan Çetin, “Son zamanlarda yaşanan doğal afetler ile birlikte, hepimiz büyük bir sınavdan geçmekteyiz. Ancak ülke ve millet olarak bizler daha büyük sınavları, daha büyük zorlukları el ele omuz omuza atlatmış bir milletiz. Bu günler elbette geçecek, güneş öncesinde hiç doğmadığı kadar parlak şekilde üzerimize tekrardan doğacaktır” dedi.
 

LİDER FİRMALAR ARASINDA BİRİNCİ SIRADA
 

Hyosung İstanbul Tekstil firmasının, yüzde 100 Güney Kore menşeli bir firma olarak bölgede elastan iplik üretimi yapan bir firma olarak faaliyet gösterdiğini ifade eden Başkan Çetin, “Belediyemiz istatistiklerine göre, bölgede yerel ve ulusal olaylara en hızlı ve en fazla sosyal sorumluluk projeleri ile cevap veren lider firmalar arasında birinci sıradadır. Her geminin bir kaptanı vardır, bu geminin kaptanı olan Genel Müdürümüz Sayın Cheon Gyu Lee beyi, geminin rotasının bölgemiz ve ülkemizden farklı bir noktaya çevirmeden, büyük bir özveri ile yaptığı katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.


 

“ATTIKLARI TOHUMLARIN FİLİZLENDİĞİNİ GÖRMEK BİZİ GURURLANDIRIYOR”
 

Hyosung İstanbul Tekstil’in, sermayesi Kore sermayesi, ancak yürekleri milli, gönülleri milli ve adımları milli bir fabrika olduğunu söyleyen Çetin, “Bu birlikteliğin temellerini 1950’li yıllarda Kore Savaşı’na Türkiye’den katılan ve canlarını, Kore halkının özgürlüğü için feda eden atalarımıza, o günkü Türk askerlerimize borçluyuz. O zamanki şehitlerimizin de ruhları şad olsun. O gün attıkları tohumların, bugün Belediye Başkanlığı yaptığım ilçede filizlendiğini görmek beni hem duygulandırıyor hem de gururlandırıyor” diye konuştu.
 

“HEDEFİMİZ İŞSİZLİK RAKAMLARINI EN AZA İNDİRMEK”
 

Ekibiyle birlikte bölgede sürdürülebilir çevre politikalarına bağlı kalarak, yeni yerli ve yabancı yatırımcıların bölgeye gelmesi adına büyük özveri ile çalıştıklarını söyleyen Başkan Çetin, “Hedefimiz yeni gelen yatırımların yüzde 70-80 oranında istihdam talebini Kapaklı bölgesi üzerinden arz etmek ve Kapaklı’daki işsizlik rakamlarını en minimum seviyelere indirmektir. Bu nedenle belediyemiz bünyesinde, yerli-yabancı yatırımcılarımızın da içinde bulunduğu bir komisyon oluşturmayı en kısa zamanda hedefliyoruz. Son olarak, az sonra yola çıkacak yardımların, en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine erişmesini temenni ediyor, bölgemizdeki diğer tüm firmalarımızdan da aynı kararlılığı göstermelerini beklediğimizi buradan paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.
 

“TÜRKİYE, GÜCÜNÜ ŞANLI TARİHİNDEN VE AZİZ ŞEHİTLERİNDEN ALIYOR”
 

Hysoung İstanbul Tekstil Genel Müdürü Cheon Gyu Lee de “İkinci Vatanım Türkiye zor günlerden geçmektedir. Ülkenin bir tarafında yangınlar yaşanırken, bir yanında seller meydana gelmektedir. Bu afetlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Acınız acımızdır demek istiyorum. Bu zor günleri el ele verip hep beraber atlatacağımıza olan inancım tamdır” dedi. Yangınları başlattıklarını söyleyen sözde terör örgütlerinin, en yakın zamanda güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından yok edileceğine inandığını söyleyen Cheon Gyu Lee, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gücünü şanlı tarihinden ve aziz şehitlerinden almaktadır. Yangınları çıkartanlara sesleniyorum. Bir gün Türkler ansızın uyanacaktır. O zaman Tanrı Türkü değil, sizleri korusun” dedi. Kastamonu ve çevresinde meydana gelen sel felaketiyle ilgili de konuşan Cheon Gyu Lee, “Umarım yaralar kısa zamanda sarılacaktır. Eski ve mutlu günlerimize çok kısa zamanda döneceğimize inancım tamdır” dedi.
 

“YALNIZ DEĞİLSİNİZ, YANINIZDAYIZ”
 

Hyosung İstanbul Tekstil olarak Marmaris bölgesine 1 TIR insani yardım malzemesi ve hayvan maması, Kastamonu bölgesine de 1 TIR insani yardım malzemesi gönderdiklerini kaydeden Cheon Gyu Lee, “Aramızdaki sevgi yangınlara su, sellere set olacaktır. Bunu herkesin böyle bilmesini istiyorum. Buradan tüm Türk halkına sesleniyorum. Yalnız değilsiniz, yanınızdayız. Maddi ve manevi yanınızda olmaya, dik durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

“BÜYÜK YATIRIMLAR, AYDINLIK GELECEĞİN HABERCİSİDİR”
 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çok güçlü bir ülke olduğunu dile getiren Hyosung Genel Müdürü Cheon Gyu Lee, “Bizler de sizler kadar bu ülkenin aydınlık geleceğine inanıyoruz. İnandığımız bu ülke ve insanları için ciddi derecede yatırımlar yapmaktayız. Yapmaya da devam edeceğiz. Sadece bizler değil, birçok yabancı yatırımcı için bu ülke güvenli bir limandır. Büyük yatırımlar aydınlık geleceğin habercisidir” dedi.
 

“BÜYÜK BİR ŞEREF”
 

Firma olarak yakın zaman içerisinde Türk Kızılayı’na da kan bağışı ile destek olmak istediklerini söyleyen Cheon Gyu Lee, “Güney Kore halkı için canlarını veren kahraman Türk askerlerinin torunları için bizler de Türk Kızılayı vasıtasıyla kanlarımızı vererek ve verdirerek can kardeşlerimizle kan kardeşi olacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Ben Kore vatandaşı biri olarak ama sizinle birlikte yaşayan, acınızı, sevincinizi, kaygınızı hisseden bir Koreli olarak söylemek isterim ki bu güzel ülkede yaşayan her vatandaş gibi ‘Ne Mutlu Türk’üm diyene’ diyerek sözlerimi tamamlıyorum” dedi. Konuşmaların ardından TIR’lar afet bölgelerine uğurlandı.
 

Bin adet fidan, 5 ton içme suyu, çocuklar için bin adet oyuncak, bin paket gaz maskesi, bin adet su kovası ve can dostlar için 1 ton köpek maması, 1 ton kedi maması, 1 ton kuzu yemi, 1 ton büyükbaş hayvan yeminin yer aldığı yardım TIR’ı Muğla’ya gönderilirken, içinde 1 ton pirinç, 1 ton makarna, 1 ton toz şeker, 1 ton un, 1 ton Ayçiçek yağı, 10 ton içme suyu, 250 kilogram barbunya pilaki konserve, 4 bin adet mum ve her biri 1 kw’dan oluşan 10 adet jeneratörün yer aldığı yardım TIR’ı ise sel  felaketi sonrası ağır hasarın meydana geldiği Kastamonu’ya gönderildi.
 

Haber / Şaban KARDEŞ