Afet bölgelerine yardım koordinasyon toplantısı yapıldı

Ülkemizde yaşanan orman yangınları ve sel felaketinin meydana getirdiği tahribatın giderilmesi, afetlerden zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için toplanacak yardımların koordine edilmesi amacÄ

GÜNDEM 19.08.2021 13:52:00 0
Afet bölgelerine yardım koordinasyon toplantısı yapıldı

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda Kaymakam Abban başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, İlçe Jandarma Komutan Vekili Engin Sonkaya, Çerkezköy Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Ümit Zengin, kurum müdürleri ve STK Temsilcileri katıldı.


 

AYNİ BAĞIŞLAR SYDV TARAFINDAN KABUL EDİLECEK
 

Toplantıda alınan kararlara göre yardımlar 3 şekilde kabul edilecek. Nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşların AFAD Başkanlığınca açılan yedi yardım kampanyasına ait IBAN numaralarına nakdi yardım yapabilecekleri gibi "YANGIN" ya da "SEL" yazıp (bir SMS 10 TL' dir.) 1866'ya SMS atarak da yardımda bulunabilecekler. Ayni bağışlar ise Çerkezköy Kaymakamlığı koordinasyonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kabul edilecek.
 

İKİNCİ EL EŞYALAR KABUL EDİLMEYECEK
 

Mahallelerdeki yardımlar cami görevlileri, muhtarlık ve okul müdürlükleri tarafından kabul edilerek ilçe yardım komisyonuna yönlendirilecek.  Toplanan ayni yardımlar komisyon tarafından tasnif edilecek. Ayni bağışlar kapsamında kullanılmış ikinci el eşyalar kabul edilmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının topladığı yardımlar tasnif edilerek, komisyonca koordine edilerek bölgeye sevk edilecek. Çerkezköy’de toplanacak ayni yardımlar Çerkezköy Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda Gençlik Merkezi ve Spor Salonu’nda toplanarak belirli bir plan dahilinde afet bölgesine ulaştırılacak.
 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU