Günde 20 bin metreküp çamur, gübre ve dolgu malzemesi olacak

Lüleburgaz Belediyesi, atık su arıtma tesisinden günde çıkan 20 bin metreküp çamuru kuracağı solar kurutma tesisi sayesinde gübre ve toprak dolgu malzemesine dönüştürecek. Evsel nitelikli atık su arıtma t

GÜNDEM 18.08.2021 10:26:00 0
Günde 20 bin metreküp çamur, gübre ve dolgu malzemesi olacak

Lüleburgaz Belediyesi biyolojik atık su arıtma tesisinden çıkan çamurları kurutacak. Lüleburgaz Belediyesi Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nden günde çıkan 20 bin metreküp çamuru kurutmak için harekete geçen Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, bin 800 metrekarelik alanda solar kurutma tesisi çalışmalarına başladı.
 

KURUTULAN ÇAMURLAR DOĞAYA DÖNECEK
 

Lüleburgaz Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Bu yıl içerisinde inşaatının tamamlanması beklenen solar kurutma tesisi faaliyete geçtikten sonra yılda 7 milyon metreküp çamuru kurutacak. Halihazırda yüzde 23 kuruluk oranında çıkan çamurlar, tesisin çalışmasıyla birlikte yüzde 80 kurulukta çıkacak. Üre oranı yüksek olan kurutulmuş çamurlar ise belediyenin alanlarında toprak dolgu malzemesi ve gübre olarak değerlendirilebilecek. Yüksek gübre verimine sahip olan kurutulmuş çamur bununla birlikte dolgu toprak malzemesi olarak da kullanılarak doğaya dönecek” denildi.
 

Haber / Menşure KARDEŞ