Okul gıdası denetimi yapıldı

Lüleburgaz'da faaliyet gösteren süt işleme tesisinde, işletmenin 8 adet ürünü ile ilgili yaptığı başvurunun ardından Okul Gıdası denetimi yapıldı. Başvuruda sunulan gıdaların ambalajlarÄ?

GÜNDEM 17.08.2021 13:10:00 0
Okul gıdası denetimi yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü çalışma sonucu hazırlanan 2020/23 sayılı Okul Gıdası Hakkında Tebliğ kapsamında resmi kontroller yürütülmeye devam ediyor.

 

LOGO BULUNMAK ZORUNDA

 

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “22 Ekim 2020 tarihinde hazırlanan tebliğe göre, işletmelerin ilkokul kantinlerinde satışa sunacağı gıdaların tebliğde belirtilen şartlara uygun koşullarda üretilmesi zorunlu hale getirilmiştir. Bu gıdaların enerji, şeker, protein, yağ gibi besin oranlarının tebliğde belirtilen aralıklarda olması gerekmektedir. Besin değerleri dışında, tüketici grubunun ilkokul yaş grubu olması sebebiyle ambalaj malzemesinin de yutma, yaralanma gibi hayati tehlike oluşturmaması oldukça önem arz etmektedir. Bu koşullarda üretilen gıdalar Okul Gıdası olarak adlandırılmakta ve üzerinde Okul Gıdası logosu bulunması zorunludur. Okul Gıdası üretimi yapan işletmelerin, İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yaparak bu ürünleri tescil ettirmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Erdal AYDIN