Batı Karadeniz için tek yürek oldular

Lüleburgaz Belediyesi ile Trakya Kastamonulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketi sonrası başlattığı yardım kampanyası yoğun ilgi gördü. Lü

GÜNDEM 16.08.2021 10:55:00 0
Batı Karadeniz için tek yürek oldular

Kastamonu, Sinop ve Bartın’da geçtiğimiz hafta meydana gelen ve 50’den fazla can kaybına neden olan sel felaketinin ardından yaraları sarma çabaları devam ediyor.

 

YARDIMLAR LYKA’DA TOPLANDI

 

Geçtiğimiz Cuma günü Trakya Kastamonulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte yardım kampanyası başlatan Lüleburgaz Belediyesi’nin çağrısına kısa sürede yüzlerce Lüleburgazlı destek verdi. Lüleburgazlılar yardım kampanyasında belirtilen undan suya, battaniyeden yağmurluğa kadar çok sayıda malzemeyi temin ederek Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası ile Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’ne (LYKA) bıraktı.

 

EL BİRLİĞİYLE KAMYONA YÜKLEDİLER

 

Önceki gün saat 17.00 itibarıyla yardımlar sonlandırılırken, LYKA’da bulunan çok sayıda gönüllü malzemeleri koliledi. Özellikle su kolileri ve un çuvallarının yardım kamyonuna taşınmasında insan zinciri oluşturan gönüllüler, elden ele uzattıkları malzemeleri kamyona yükledi. Yardım malzemelerinin kamyona yüklenmesi kısa sürede tamamlandı.

 

BAŞKAN GERENLİ, LYKA’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Yardım malzemelerinin toplandığı LYKA’da incelemelerde bulunan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Trakya Kastamonulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan İnan ile bir araya gelen Başkan Gerenli, “Batı-Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketinin yaralarını biraz olsun sarabilmek adına Trakya Kastamonulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa başlattığımız yardım kampanyasına destek olan değerli komşularıma, gelen yardımları bir an önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilmek için gece gündüz emek veren çalışma arkadaşlarıma ve gönüllülere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ