Aynı yerde 1 hafta içinde 2 çocuk kaza kurbanı oldu

Veliköy OSB yolu üzerinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan çocuklar ve vatandaşlar adeta ölümle burun buruna yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 9 yaşındaki Mustafa Kılıç isimli ?

GÜNDEM 15.08.2021 19:53:00 0
Aynı yerde 1 hafta içinde 2 çocuk kaza kurbanı oldu

Yakınları tarafından önce Özel İrmet Hastanesi’ne kaldırılan Yiğit Erdem Yılmaz’ın buradaki ilk müdahalesinin ardından vücudunda ve kafasında meydana gelen kırıklar sonrası sağ ayağı alçıya alındı. Sevk edildiği Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden tahlisiz çocuğun kazadan 2 gün sonra bilinci açılırken, ciğerlerinde meydana gelen kanamanın durdurulması için doktorların mücadelesi devam ediyor.

 

 

“İLLA BİZİM BİR CANIMIZIN ÖLMESİ Mİ LAZIM?”

 

1 hafta içerisinde 2 çocuğun şans eseri ölümden döndüğü kaza sonrası mahalleli geçen hafta yaptıkları açıklamada, ‘Bu olaya dikkat çekmiştik. Sesimizi duyurmaya çalışmıştık. Yetkililerin uykularından uyanmaları için illa bizim bir canımızın ölmesi mi lazım? Bu çocuk Vahap Akay’ın çocuğu olsa, bu çocuk Kadir Albayrak’ın torunu, ilçe başkanlarımızdan birinin çocuğu ya da 7 milletvekilimizin herhangi birinin çocuğu olsa acaba bizim hissettiklerimizi hissedebilirler mi? Bu yola hem sürücüler hem yayalar açısından bir an önce önlem alınmazsa bu yol maalesef birimizin canına mal olacak. Bakalım o zaman bunun sorumlusu kim olacak?’ diyerek, tepkilerini dile getirmişlerdi.

 

 

YAPILAN BAŞVURULAR SONUÇ VERMEDİ

 

1 hafta içerisinde art arda 2 çocuğun kaza kurbanı olmaları sonrası gözler bir kez daha Veliköy OSB yoluna çevrilirken, büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda olan yol ile ilgili aynı zamanda Veliköy OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına art arda yaptığı başvurulardan bir türlü sonuç alınamaması ise devletin kurumlar arasındaki koordinasyonundaki eksikliğini gözler önüne serdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ