Kahraman komutan Hüseyin Avni, Malkara'da anıldı

57. Alay'ın kahraman komutanı Hüseyin Avni, şehit oluşunun 106'ıncı yıl dönümünde Malkara'da anıldı. Anma programında konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Bugü

GÜNDEM 15.08.2021 14:32:00 0
Kahraman komutan Hüseyin Avni, Malkara

Malkara Atatürk Anıtı önünde düzenlenen Hüseyin Avni’yi anma programına; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük, Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim ve 57. Alay Yürüyüş Komitesi Üyeleri katıldı.

 

PROGRAM ŞEHİTLİK ABİDESİNDE DEVAM ETTİ

 

Program, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programın ardından Şehitlik Abidesine kortej yürüyüşü eşliğinde gidilerek, Şehitlik Abidesi’nde devam eden programda 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

“ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREVİ ÜSTLENİYOR”

 

Selim’in ardından konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Değerli konuklarımız öncelikle hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Hepiniz Malkara'mıza hoş geldiniz. Bugün Malkara için güzel bir gün. Çünkü gerçekten tarihte emsali görülmemiş, son ferdine kadar şehit düşen 57. Alay'ın kahraman komutanını Malkara'mızda anıyoruz. 57. Alay Yürüyüş Komitesi ve gönüllüleri ecdadımızda yaşayan kahramanlarımızı yaşatmak için çok önemli bir görevi üstleniyor. Bizler için çok önemli bir görevi üstlenen 57. Alay Yürüyüş Komitesi ve gönüllülerimize tüm katılımcıların huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vatanı bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kahraman Komutanımız Hüseyin Avni'yi, 57. Alay'ın tüm kahramanlarını ve şehit hemşehrilerimizi bu vesile ile bir kez daha saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Abide Parkı’nda 57. Alay Yürüyüş Komitesi’ne katkı sunan tüm katılımcılara ve üyelere plaket takdim edilmesiyle program sona erdi.

 

Haber / Yener AKBABA