Roman havaları eşliğinde hasat yaptılar

İşçiler, Edirne'nin meşhur tava ciğerin vazgeçilmez lezzeti olan Karaağaç acı biberini, 40 derece sıcakta Roman müzikleri eşliğinde hasat etti. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başka

GÜNDEM 11.08.2021 15:51:00 0
Roman havaları eşliğinde hasat yaptılar

Edirne’de sadece Yunanistan'a sınır Karaağaç Mahallesi'nde yetişen, kentin meşhur tava ciğerinin yanında sunulan Karağaç acı biberinin hasadı başladı. Hasat yapan işçiler, ünü her geçen gür artan Karaağaç biberi adıyla marka patenti alınan biberleri iplere diziyor. Gölgede kurutulan biberler, yağda kızartılmasının ardından, kentin meşhur tava ciğerinin yanında garnitür olarak ikram ediliyor.

 

“DÜNYANIN EN TATLI ACISI”

 

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, Karaağaç biberinin dünyanın en tatlı acısı olduğunu ifade ederek, “Bugün dünyanın en tatlı acısının hasadı başladı. Yani tarladan tavaya yolculuk başladı. Bu yolculukta da biz hem üretici hem de çalışan kardeşlerimize 9/8’lik ziyaret gerçekleştirelim dedik. Onlara hem tatlı getirdik hem de Edirne’nin o meşhur tava ciğerini ikram edeceğiz. Tatlı bir yolculuk bu. Bundan sonraki süreç dizmede ve kurutmada olacak. Bu süre içerisinde onlara çocuğumuz gibi bakacağız. 1,5 ay sonra bu biberlerimiz dünyanın en tatlı acısı sofrada olacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT