Öztrak: En borçlu 5'inci iliz

Partisinin Çorlu ve Ergene ilçe başkanlıklarının düzenlediği muhtarlar toplantısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, "2014 yılında Tekirdağlıların b

GÜNDEM 10.08.2021 18:10:00 0
Öztrak: En borçlu 5

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın ve CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, ilçede bulunan hemşehri dernekleri ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

 

“İŞİMİZ İYİYE GİTMİYOR”

 

Öztrak, “2014 yılında Tekirdağlıların bireysel kredi kartı ve bireysel kredi mevduat hesabı borcu 4 milyar 800 milyon liraymış. 2020 yılında bu borç 12 milyar 900 milyona çıkmış, neredeyse 3’e katlanmış. Haziran ayında 14 milyar lira olmuş. Kişi başına Tekirdağlıların durumuna baktığımız zaman en borçlu 5’inci iliz. Borcumuzu ödüyoruz ama işimiz iyiye gitmiyor. Tekirdağ’da ödenmeyen ve takibe düşen borç tutarı 2014’te 317 milyon lira, 2021 yılı Haziran ayında bu 1 milyar 20 milyon lira olmuş. Hep şunu söyleriz: Tekirdağ ne kadar vergi öder, Tekirdağ’a ne kadar gelir diye” ifadelerini kullandı.

 

“YANGINLA MÜCADELE STRATEJİSİ YOK”

 

Pandeminin yeniden hızlanmaya başladığını kaydeden Öztrak, vaka sayısı olarak Mayıs başına geri döndüğümüzü, vefat olarak ise Haziran ayı başına geri döndüklerini ifade etti. Öztrak, “Okullarımız açılacak ve hepimiz endişe ediyoruz. Okullarda aşılama bitti mi? Öğretmenler aşılandı mı? Görevliler aşılandı mı? Bu Milli Eğitim Bakanı neden istifa edip gitti? Yenisi şimdi çıkıp açıklama yapması lazım. Şu, şu eksikti onun için istifa etti. Yangınla mücadele stratejisi yok, plan yapan kimse yok. Yeni kadrolara ihtiyaç var. Biz millet ittifakı olarak bunları yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ