İhalesi tamamlandı, o okullar da yıkılacak

Çorlu'da depreme dayanıklı olmayan ve güçlendirme çalışması yapılamayan Fevzi Çakmak İlkokulu'nun yıkım çalışmaları başladı. Yıkım ihalesi tamamlanan Fevzi Çakmak İlk

GÜNDEM 10.08.2021 13:17:00 0
İhalesi tamamlandı, o okullar da yıkılacak

Fevzi Çakmak İlkokulu’nun içindeki bazı eşyalar dışarı çıkartıldı. Çorlu’nun en güzel okullarından olan Fevzi Çakmak İlkokulu’nun yıkım çalışmalarının yakın zamanda bitirilmesi bekleniyor. Yıkım çalışmalarının bitmesiyle birlikte Fevzi Çakmak İlkokulu’nun bulunduğu alana yine 24 derslikli bir ilkokul daha yapılacak.


DEPREME DAYANIKLI OLMADIĞI İÇİN YIKILIYOR


Yaşanan Mükerrer Ali Kayan İlkokulu nden sonra Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda deprem analizi yaptırdı. Deprem analizinde güçlendirilebilecek okulların güçlendirme çalışmaları yapıldı, güçlendirme çalışmaları yapılamayan okulların ise yıkım işlemleri yapılıyor. Çorlu’da bulunan Fevzi Çakmak İlkokulu, Çorlu Ortaokulu ve Mükerrem Ali Kayan İlkokulu, depreme dayanıklı olmadıkları için yıkım kararı çıktı. İhalesi yapılan Fevzi Çakmak İlkokulu’nun yıkım işlemleri ise başladı. Fevzi Çakmak İlkokulu’nun yıkım işlemleri sürerken Çorlu Ortaokulu ve Mükerrem Ali Kayan İlkokulu’nun da ihalesi tamamlandı, o okullarında kısa süre sonra yıkım çalışmaları başlayacak. Edinilen bilgiyi göre depreme dayanıklı olmayan Çorlu Ortaokulu ve Mükerrem Ali Kayan İlkokulu’nun yıkım çalışmaları da önümüzdeki günlerde tamamlanacak.


YENİDEN 24 DERSLİKLİ OKUL YAPILACAK


Fevzi Çakmak İlkokulu’nun yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte yerine yine 24 derslikli bir ilkokul yapılacak. Depreme dayanıklı olmadığı için yıkım işlemleri devam eden Fevzi Çakmak İlkokulu’nun yıkım işlemlerinin birkaç hafta içinde tamamlanması bekleniyor. Yıkım işlemlerinin ardından okulun bulunduğu alana yeniden ilkokul inşa edilecek.


ÖĞRENCİLER BAŞKA OKULLARDA EĞİTİM ALACAK


Yüzlerce öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Fevzi Çakmak İlkokulu’ndaki öğrenciler okul tamamlanana kadar başka okullarda eğitim öğretimlerine devam edecek. 1’inci ve 2’nci sınıfta okuyan öğrenciler, Fevzi Çakmak İlkokulu’nun hemen yanında yer alan okulda eğitim öğretimlerine devam ederken, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri ise Abdullah Öğücü Ortaokulu’nda eğitim öğretim görmeye devam edecekler. Okulun yapımı tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler tekrar okullarına geri dönecekler.

 

Haber – Hüdaverdi MALİT