Çorlu trafiğini rahatlatacak

Çorlu'nun trafiğini rahatlatması beklenen Kuzey Yolu Projesi kapsamında Eski Çerkezköy Caddesi üzerinde yer alan binalar yıkılmaya başlandı. 2 bin 300 metre uzunluğunda yapılacak olan Kuzey Yolu Projesi kaps

GÜNDEM 10.08.2021 13:05:00 0
Çorlu trafiğini rahatlatacak

Kuzey Yolu Projesi güzergahında 14 binada kamulaştırma yapılması beklenirken bu binalardan 6 tanesinin kamulaştırma çalışması tamamlandı. Kamulaştırılması tamamlanan binaların yıkım çalışmaları da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaya başlandı. Diğer 8 binanın kamulaştırma çalışmaları da devam ediyor.


İLK KEPÇE VURULDU


Silahtarağa Mahallesi Eski Çerkezköy Caddesi üzerinde bulunan ve kamulaştırmaları tamamlanan binaların yıkımı için ilk kepçe vuruldu. Yıkım çalışmalarını incelemek için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt bölgeye gitti. Başkan Albayrak’a ve Sarıkurt’a başkan yardımcıları da eşlik etti. Eski Çerkezköy Caddesi’nde yer alan binalar tek tek kepçe yardımıyla yıkımına başlandı.


“KUZEY YOLU PROJESİ ÇORLU TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK”


Kuzey Yolu Projesi kapsamında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kuzey Yolu Projesi bizim Çorlu’da çok önem verdiğimiz bir projedir. Çorlu nüfusu hızla artıyor, Ergene ayrıldığı zaman 270 bin olan nüfus 210 bine düştü ama şimdi yine 280 bini buldu. Çorlu devamlı göç alan bir ilçe. Çorlu’nun trafiği de nüfus arttıkça günden güne zorlanıyor. Çorlu trafiğini en çok rahatlatacak olan Kuzey Yolu Projesidir” dedi.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT