"Esnaf can çekişiyor"

TBMM'nin tatile girmesinin ardından seçim bölgesinde çalışmalarına devam eden CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, "Destekler yetersiz, esnaf pandemi sürecinde can çekişiyor" dedi.

GÜNDEM 9.08.2021 20:08:00 0

Milletvekili Gündoğdu konu ile ilgili yaptığı açıklama da, “İl Genel Meclisi Gurubumuzla CHP İl Başkanlığında kentimizin sorunları ile ilgili toplantımızı gerçekleştirerek, sorunlarımızı ve çözüm önerilerini gündemimize aldık. Ardından, yaptığımız çalışma ziyaretleri çerçevesinde, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Kırklareli Esnaf Sanatkârlar Odası ve Tüm Oda Başkanlarını, Kırklareli Ticaret Borsası, Kırklareli Kent Konseyi Yönetim Kurulu, Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı, Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği Başkanlığını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduk, sorunları tespit ederek çözüm önerilerimizi anlattık. STK ziyaretlerimizin ardından Kırklareli merkezde Karaumur ve Eski Hastane Caddesi’nde esnaf ziyaretleri yaparak, esnafımızın dertlerine ortak olmaya çalıştık” dedi.

 

“BORCU BORÇLA ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR”

 

“Salgın dönemi yaklaşık bir buçuk yıldır alınan hatalı kararlar nedeniyle tüm esnaf yaşam savaşı veriyor” diyen Gündoğdu, “Siftahsız kepenk kapatıyor, borcu borçla çevirmeye çalışıyor. Vergileri ve SGK primleri ödenemiyor, banka borçları her geçen gün katlanarak büyüyor. Salgın sürecinde yapılan küçük destekler esnafa can suyu bile olamamış, destekler yetersiz ve sorunların çözümüne çare olmaktan uzak kalmış. Yaşadığımız tüm zorluklara rağmen bu sıkıntılı süreci hep birlikte, dayanışma içerisinde atlatacağız, daha güzel bir Türkiye ve daha güzel bir Kırklareli için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT