İlçe Başkanı Çetintaş: Çalışmalar hızlandırılsın

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş gazetecilerle öğle yemeğinde buluştu. Düzenlenen programda gündeme dair açıklamalarda bulunan Kamil Çetintaş, devam eden Atatürk ve Öztrak Cadde

GÜNDEM 9.08.2021 19:43:00 0
İlçe Başkanı Çetintaş: Çalışmalar hızlandırılsın

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, bugün saat 14.00’de Gönlübol Restoran’da gazeteciler ile bir araya geldi.

 

“BİZİM MECLİS ÜYELERİMİZ ÇAĞIRILMADI”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın geçtiğimiz günlerde CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve CHP ile İYİ Partili meclis üyeleriyle ilçede devam eden yatırımları gezdiğini hatırlatan AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Biz kendisine kırıldık. Neden kırıldık? Bizim AK Partili meclis üyelerimize bu davet yapılmadı. Meclis bir çatı altındadır, keşke bizim meclis üyelerimizi de çağırsaydı. Bizi çağırsın demedik, yalnız bizim meclis üyelerimizi de çağırabilirdi. Daha önce Ali Ertem döneminde de bu tür çalışmalar yapıldı, Ali Ertem bütün meclis üyelerini arabalara bindirip, bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veriyordu. Başkanımız ‘ben herkesin başkanıyım’ diye slogan yaptı ama maalesef bu sloganını bu Meclis’te biz görmedik, zaten bu dönemde hiçbir dönemde görmüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BİR AN EVVEL BU PROJE BİTSİN”

 

Atatürk Caddesi’nde devam edem çalışmalar ile ilgili de konuşan Çetintaş, “Asbest borulardan kurtulma şansı bu projeyle gerçekleşiyor. Burada bir sabır gerekiyor. Atatürk Caddesi’ndeki esnafımıza burada verilen 14 aylık bir süre var. Biz bunu daha önce de söylemiştik; 14 ayı 10 aya indirebiliyor muyuz? 12 aya indirebiliyor muyuz? ‘Bunu yaparsanız biz sizleri tebrik ederiz’ diye açıklamalar yapmıştık fakat gördüğümüz çalışmalarda hala sabah 09.00’da başlayıp akşam 17.00-18.00’de iş bırakma oluyor. Pazar günleri maalesef çalışma olmuyor. Buradaki esnafımız mağdur, buradaki mağduriyeti ivedi şekilde gidermemiz lazım. 24 saat esası çalışma beklemiyoruz ama 16 saat çalışma esası bekliyoruz. Buradan büyükşehir belediye başkanımıza, TESKİ yetkililerine ve Çerkezköy Belediye Başkanımıza tekrar sesleniyorum; bu çalışmaları hızlandırın bir an evvel bu proje bitsin, vatandaşımız, esnafımız bir an evvel bu sorundan kurtulsun” ifadelerini kullandı.

 

ÇERKEZKÖYLÜLERE ŞİKAYET ETTİ

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın meclis üyelerine TESKİ’nin çalışmalarını da gezdirdiğini hatırlatan Çetintaş, “Biz isterdik ki başkanımız Çerkezköy’de iki buçuk yılda kendi yaptıklarını da vatandaşlarımıza, meclis üyelerimize deklare etsin. Belediye başkanımızın bir kitapçığı var, bu kitapçıkta yaklaşık 72-73 tane proje var. Bu 72-73 projenin bir kısmı büyükşehirle ile bir kısmı TESKİ ile bir kısmı da kendisiyle ilgili projeler. 2019 seçimleri sonrası bu kitapçıktan bir tane proje yok, belki bir iki tane o da en son açıklamasında ‘3-4 tane parkımız şu an bitiş halinde’ dedi, belki o projelerden birkaç tanesi bunlardan olabilir. Kendisinin bu kitapçıkta yayınladığı projelere odaklanmasını istiyoruz. Çerkezköy halkına vadettiği bu projeleri bir an evvel hayata geçirmesini istiyoruz ama tereddütle söylüyorum; iki buçuk yılımız geçti bundan sonraki iki buçuk yılda da AK Parti camiamız olarak bu beklentimiz yoktur diye söylüyorum. Çerkezköy halkına da kendisini şikayet ediyorum. Bu konuda verilen sözleri yerine getirmesini istiyoruz. Bütçeyle ilgili bazı konular konuştu, ‘en son zamanların en borçsuz bütçesi’ dedi ama bizdeki verilerde 2020 yılı itibariyle en son bütçe görüşmelerinde denetleme raporlarına göre 53 milyon lira borcumuz, kasada da 5 milyon 900 bin lira bir paramız var. Kendisinden isteğimiz ne kadar borcumuz var, yani biz borçsuz bir belediyeyiz demekle bu bir yuvarlama hesap olarak karşımıza çıkıyor, bir algı olarak karşımıza çıkıyor. Burada kendisinin net rakamlar açıklamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

“YÜZDE 87’Sİ AŞI OLMAYANLAR”

 

Tekirdağ’daki vaka sayıları ile ilgili de konuşan Kamil Çetintaş, “Tekirdağ’da vatandaşlarımızın yüzde 70'i aşılandı. Çerkezköy’de de yüzde 72 civarında aşılama gerçekleşti. Bizim için iyi bir rakam, bu rakam Pandemiden dolayı hastanelerimizde yatan ciddi bir hasta sayısı yok. Tekirdağ genelinde de hafta sonu itibari ile yaklaşık 170 civarında vakamız var. Bunların hastalık konusu da şöyle; aşılanma olduğu için ayakta geçiriliyor, hastanede herhangi bir müdahale durumumuz yok. Evlerde grip şeklinde bir pozisyonda geçiyor ancak aşı olanlar da böyle. Aşı olmayanlar da maalesef böyle olmuyor. En son Bakanlığımızın açıkladığı rakamlarda biliyorsunuz pandemiye yakalananların yüzde 87'si aşı olmayanlar. Geri kalanları da aşı olanlar. Onlarda çok hafif şekilde geçtiğini bakanımız aktardı” ifadelerini kullandı.

 

AŞI İLE İLGİLİ SORUN ÇÖZÜLDÜ

 

Çerkezköy’de aşı kalmadığı iddiaları ile ilgili soruyu yanıtlayan Çetintaş, “Çarşamba ve perşembe günü bir sıkıntı oldu, randevularda bir sıkıntı oldu. İki günlük bir sıkıntı yaşadık fakat şu an herhangi bir sıkıntımız yok. Günlük aşılama 3 bin civarında. Randevu şu an veriliyor, hiçbir sıkıntı yok. Genellikle devlet hastanemiz olsun sağlık ocaklarımız olsun bu konuda ivedilikle randevulara cevap veriyorlar. Sağlık Bakanımız açıklamıştı zaten, ‘aşı konusunda bir sıkıntımız oldu ama perşembe itibari ile bu sorun çözülecek’ demişti. Aşılar da geldi şu an hiçbir sıkıntımız yok bu konuda” dedi.

 

“GÜNDEMİMİZE ALDIK”

 

Çorlu Deresi’nin temizlenmesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Çetintaş, “Çorlu Deresi'nin ıslahı şu an yapıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) dereyi temizledi. Bu yatırım konusunda da daha önce gündeme gelmişti, tekrar biz görüşmeler yapıyoruz, ivedilikle bu işin yapılması üzerinde duruyoruz. 23-27 Ağustos arası Ankara planlarımız var. Bugün gelen bilgi üzerine burayla ilgili bizden bilgi istediler, hangi bakanlıklarla görüşeceğiz diye. Bunu da gündemimize aldık orada bir konuda tekrar görüşeceğiz” dedi.

 

YÜZME HAVUZUNUN İHALELERİ TAMAMLANDI

 

“Siz Ankara'dan merkezi hükümet olarak Çerkezköy’e ne gibi yatırımlar getirmeyi planlıyorsunuz?” sorusunu da yanıtlayan Çetintaş, “Geçen sene Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımları vardı burada tabi onların devlet ihale aşamaları, yer tespitleri bir programa alınıyor. Bütçesi hazır, para geçen sene kasaya kondu İl Müdürlüğü'nde kasada para. Olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezi binası ve kapalı spor salonumuza da futbol sahası yapılacak. Şimdi yüzme havuzunun ihaleleri tamamlandı, itirazlar olmuştu ama o da bitti. Belki bu ay sonuna doğru bir temel atma töreni gerçekleştirebiliriz. Diğer projeler ile ilgili de ihale aşamaları da devam ediyor. Bunun dışında biz Kızılpınar’a ek hizmet binası adı altında bir çalışma için şu an planlamaya girdik” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY SADECE ATATÜRK CADDESİ’NDEN İBARET DEĞİL”

 

Gazetecilerin Çerkezköy Devlet Hastanesi ve ilçede yaşanan diğer sorunlarla ilgili sorularını da yanıtlayan Çetintaş, “Ben Kızılpınar’ı ve Çerkezköy’ü önemsiyorum. Çerkezköy sadece Atatürk Caddesi’nden ibaret değil. Sadece Atatürk Caddesi’ni yapmakla Çerkezköy’ün sorunları bitmiyor. Çetintaş, “Hala söylüyorum meydan altı otopark projesinin bir katını çarşı yapmasını talep ediyorum. Çerkezköy halkı adına eğer yapabilirse böyle yapsın diğer kendi projesini bir askıya alsın. En azından belediyeye oradaki dükkanlardan bir gelir olur” dedi. Hızlı trenle ilgili konuşan Çetintaş, “Hızlı trenin 2023 yılına yetişme durumu var. Hızlı tren için 24 saat çalışıldığını bizzat kendim gözlemledim. Hızlı trenle alakalı nüfus olarak hükümet, devlet ve belediye olarak bu zemine bölgemizi hazırlamamız gerekiyor. Hızlı trenin geçtiği yerlere tekrar istimlak gerçekleşiyor. O konuda vatandaş da gereğini yapıyor. İstimlak bedelleri rayiçlerin üzerinde ödeniyor. Geçen dönemde de böyle olmuştu. Belediye hala bu parayı almamakta direniyor. Çünkü alacaklılar belediyenin alacağı paraya tedbir koymuşlar. Evet para duruyor ama kullanıma geçtiği anda bu para olmayacak. Bunu da buradan Çerkezköy halkına duyuruyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“AŞI YAŞI DA 12-15’E KADAR DÜŞECEK”

 

Ankara’ya gittiği zaman Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı davet ettiğini kaydeden Çetintaş, “Ben bu göreve başlarken uyumlu ve uzlaşmacı bir siyaset izleyeceğimi söylemiştim. Eleştirmekle bağırmakla çağırmakla bu işlerin olmayacağını deklare etmiştim” dedi. Çerkezköy’de derslik açığının olmadığını kaydeden Çetintaş, “En son edindiğim bilgiye göre geçen yıla göre bu yıl üç kat öğretmen geldi. İnşallah okullarımız açılacak ve aşı yaşı da 12-15’e kadar düşecek. Tekirdağ aşılama oranı ile mavi kategorisinde ve bulaşı riski az seviyededir. Eylül ayında Anadolu’ya giden vatandaşlarımız buraya geleceği için bir risk görünüyor” dedi.

 

“TEK TEK AÇIKLAYACAĞIZ”

 

Kızılpınar’a kurulması planlanan geri dönüşüm sanayisi ile ilgili de konuşan Çetintaş, “Çerkezköy yüzölçümü olarak en dar ilçedir. Böyle bir çalışma isteyebilirler fakat biz bunu elimizin tersiyle itiyoruz. Burada böyle bir çalışma istemediğimizi vekillerimize söyledik” dedi.  Bağlık Mahallesi’ndeki üst geçidin akıbetini Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a soran AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Çetintaş, “Bundan sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesinin hayata geçiremediği projelerin önüne gidip orada açıklamalarımızı yapacağız. Hangi tarihte nerelerin sözünün verildiğini tek tek açıklayacağız” diye konuştu.

 

Haber / Buse SERİN