Emniyetten 'KADES' bilgilendirmesi

Kadınlara yönelik artan şiddet vakalarını önlemek amacıyla harekete geçen Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kapaklı Eski Belediye Meydanı'na kurduğu stantta KADES uygulaması hakkında bilg

GÜNDEM 7.08.2021 14:54:00 0
Emniyetten

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından oluşturulan stantta, Kapaklı’da bulunan kadınlara Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgiler verildi.

 

YANLIŞ KULLANIMINDAN KAÇINILMALI

 

KADES uygulamasının kullanımı hakkında detaylı bilginin bulunduğu broşürleri vatandaşlara veren polis ekipleri, ayrıca uygulamanın hangi durumlarda kullanılması gerektiğine dair bilgi aktardı. KADES uygulamasının acil durumlarda kullanabileceğini söyleyen polis ekipleri, uygulamanın yanlış kullanımından kaçınılması gerektiğini anlattı.

 

EMİNYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANDI

 

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirildi. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyor. Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanıyor.

 

Haber  / Yener AKBABA