"Yanan ormanlar değil geleceğimiz"

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit, orman yangılarına karşı teyakkuz halinde olduklarını belirterek, "Yaz aylarında temiz hava almak için pikniğe giden vatandaşlarımız oluyor. Ateş

GÜNDEM 7.08.2021 11:48:00 0

1 Mayıs ile 31 Ekim tarihleri arasında yangınların yoğun olarak yaşandığını belirten Yiğit, hava sıcaklıklarının yüksek ısı ve düşük nem oranı ile seyretmesi sonucu dünyadaki birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde başlayıp yoğun şekilde devam eden orman yangınları nedeni ile vatandaşları duyarlı ve dikkatli olmaya davet etti.

 

“TOPRAKTA VE BİTKİ ÖRTÜSÜNDEKİ NEM AZALIYOR”

 

İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit, “Hava sıcaklığının artması, nemin düşmesi ile orman yangınları daha sık görülmeye başlıyor. Toprakta ve bitki örtüsündeki nem azalıyor. Bunlar orman yangınına hazır bir ortam oluşturuyor. En ufak bir dikkatsizlikte ve ihmalde küçük bir ateş, büyük bir orman yangınına sebebiyet veriyor. Bunu önleyebilmek için tedbirlerimizi artırarak 7 gün 24 saat hazır bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

“MİLYONLARCA CANLIYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”

 

“Sadece ormanın içerisinde değil, etrafında da ateş yakılmaması gerekiyor” diyen Yiğit, “Çünkü otlar kuruyor, her şey yanıcı bir hale geliyor. Bilhassa çamların yapraklarında uçucu yağlar olduğu için daha da yanıcı hale geliyorlar. Bu kuru otların tutuşmasıyla beraber ağaçlarımız hızlı bir şekilde yanmaya başlayabiliyor ve büyük bir felakete dönüşüyor. Ormanlarımız sadece ağaçlardan ibaret değil; milyonlarca canlıya da ev sahipliği yapıyor. Hiçbirinin zarar görmesini istemiyoruz. Yaz aylarında temiz hava almak için pikniğe giden vatandaşlarımız oluyor. Ateş yakmamalarını istirham ediyoruz. Özellikle yangın riski olan ormanlık alanlarda anız yakmayalım. Orman içerisine sigara, cam, plastik gibi atıklarımızı atmayalım. Yanan ormanlarımız değil, geleceğimizdir. Pandemi, sel ve orman yangınları ile ülke olarak boğuştuğumuz bugünlerde olayların önüne geçmek adına toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımızı en üst seviyeye taşımalıyız” ifadelerini kullandı.

 

“KALBİMİZ AFET BÖLGESİNDEKİ CANLARIMIZLA”

 

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün bölgemizde meydana gelebilecek her türlü yangın, kaza ve afet olaylarına karşı 7 itfaiye aracı, 30 yangın personeli ile günün her saati görevi başında teyakkuz halinde beklediğini ifade eden Savaş Yiğit, “Vatandaşlarımız gördükleri en küçük duman veya ateşi Alo 112 acil çağrı merkezi, 110 İtfaiye ve 177 Orman Yangın İhbar hatlarımızı arayarak bildirebilirler. Akdeniz ve Ege’de alevlerle boğuşan meslektaşlarımıza kolaylıklar, tüm halkımıza yangınsız, kazasız günler diliyorum.  Kalbimiz afet bölgesindeki canlarımızla” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN