Para cezası uygulanacak

Edirne İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantılarının dördüncü birleşimi gerçekleştirildi. Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyonu Başkanı Erdinç Can, anız yangınları konulu raporu meclis ?

GÜNDEM 6.08.2021 13:55:00 0
Para cezası uygulanacak

Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyonu Başkanı Erdinç Can, ‘Valilikçe hazırlanan eylem planı çerçevesinde ve valiliklerin sorumluluğunda kontrollü anız yakılmasına izin verilebilir’ hükmünün Edirne’de uygulanmayacağını ve kontrollü anız yakılmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

 

KESİNLİKLE MÜSAADE EDİLMEYECEK

 

Can, “Bu duruma binaen 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 20 Maddesinin (L) bendinde “anız yakanlara 2021 yılında her dekar için 80,39 TL İdari para cezası verilir. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat arttırılır” hükmü uygulanacaktır. İlimiz sınırları içerisinde, ikinci ürün ekilişi yapıldığından 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun, Ek-1 Maddesinin (c) bendinde “İkinci ürün ekilen yörelerde Valiliklerce hazırlanan eylem planı çerçevesinde ve Valiliklerin sorumluluğunda kontrollü anız yakılmasına izin verilebilir” hükmü uygulanmayacak ve kontrollü anız yakılması dahil kesinlikle anız yakılmasına müsaade edilmeyecektir. Ayrıca Valilikçe yayımlanan bu tebliğe aykırı hareket edenler hakkında adına tahakkuk eden cezalarla beraber, Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesine göre 2021 yılı için 427 TL para cezası verilecektir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT