Trakya'nın en büyük meydanı için 2 düzenleme kaldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Trakya'nın en büyük meydan projesini Süleymanpaşa'da hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yıkılan binaların yerine yapılacak 2 ayrı proje ile meydan düzenlemesinin son

GÜNDEM 5.08.2021 17:42:00 0
Trakya

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Yıkılan eski Türk Telekom Binası alanında bulunan eski depo binasının restore edilmesi ile birlikte alana yapılacak park projesi bir bütünlük içerisinde yeni bir yaşam alanı oluşturulacak. Toplam 3 bin 350 metrekarelik proje alanı içerisinde bin 500 metrekare yeşil alan, yeşil alana hitap edecek 320 metrekare oturma alanı yer alacak. 750 metrekarede kaldırım düzenlemesi yapılacak” dedi.

 

“DOĞAL BİR ORTAM SAĞLANACAK”

 

Yeşil alanlarda bölgenin iklim şartlarına uygun ağaç, çalı ve çim alanlar oluşturulacağını da kaydeden yetkililer, “Projede ayrıca çocuk oyun alanları, doğal taşlar ile yapılmış şelaleler ile park alanında doğal bir ortam sağlanmış olacak. Orta Cami yanında, yıkılan eski Yapıkredi ve Halkbank adasının bulunduğu alanda yapılacak olan park projesi ise bin 550 metrekare alandan oluşuyor. Projede 340 metrekare yeşil alan, yeşil alan içerisinde 220 metrekare yeşil alana hitap eden yeşil alan bulunacak. Ayrıca 990 metrekarede kaldırım düzenlemesi yapılacak. Projede yeşil alanlarda bölgesel iklim şartlarına uygun ağaç, çalı ve çim alanlar yer alacak. Doğal taşlar kullanılarak yeşil alanda doğal bir ortam sağlanacak” dedi.

 

KISA SÜRECE HİZMETE SUNULACAK”

 

Trakya'nın en büyük meydanını oluşturduklarını belirten Başkan Albayrak, "Projenin 3’üncü ve son etabı kapsamında yıkımı gerçekleştirilen 2 adanın yerine yapılacak çevre düzenlemesi ve park projelerinin ardından Trakya'nın en büyük meydanı kısa süre içerisinde Tekirdağlıların hizmetine sunulacak. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN