"Devletin istihbarat kurumları ne iş yapıyor?"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ile birlikte Çorlu'da düzenlenen kahvaltıda ilçe başkanları, parti üyeleri ve basın mensuplarıyla buluş

GÜNDEM 5.08.2021 16:35:00 0

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, kahvaltıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Son günlerde çıkan orman yangınları ile ilgili konuşan Türkkan“6 gündür Türkiye yanıyor, yanma sebepleriyle ilgili birçok iddia var. İddialardan bir tanesi bu yangınları pkk terör örgütünün çıkardığıyla ilgili. Bununla ilgili devletimiz ciddi çalışma yapıyordur diye düşünüyorum. Eğer 71 yerde yangın çıkaracak kadar güçlüyse bu terör örgütü, devletimiz ne yapıyor diye soruyorum. 264 tane pkk’lı terörist kaldığını ifade etmiştir İçişleri Bakanımız. 71 ayrı yerde yangın var. Ya bu sayı yanlış ya da bu kadar yangın çıkaracak kadar organize bir çalışma varsa devletin istihbarat kurumları ne iş yapıyor?” dedi.

 

“HÜKÜMET ACİZ KALMIŞTIR”

 

Türkkan, “Onun dışında iklimin çok ciddi anlamda dünya ile beraber Türkiye’de de değişiklik arz etmesi, sıcaklıkların artması, bunların da yangının yayılmasında çok büyük etken olduğunu düşünüyorum. Bütün bunlarla ortaya çıkan şu ki Türkiye bu yangın felaketi karşısında maalesef, üzülerek söylüyorum hükümet aciz kalmıştır” diye konuştu. Kahvaltı programında konuşan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya da, uzun bir aranın ardından böyle bir kahvaltıda bir araya gelmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT