Çöp konteynerlerinde dezenfeksiyon çalışması

Malkara Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, temizlik faaliyetleri kapsamında çöp konteynerlerini yıkama ve dezenfekte çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar sayesinde çöp konteynerler

GÜNDEM 4.08.2021 14:23:00 0
Çöp konteynerlerinde dezenfeksiyon çalışması

Yaz aylarında olası koku ve sinek oluşumunun da engellenmesi amacıyla Malkara Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan çalışmalar kapsamında dezenfekte aracı ile birlikte cadde ve sokaklardaki çöp konteynerleri yıkanarak dezenfekte ediliyor.

 

LARVA VE SİNEK OLUŞUMUNUN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

 

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Malkara’mızın daha temiz bir ilçe olması ve vatandaşlarımızın nezih bir ortamda yaşamaları için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından sürdürülen çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte çalışmaları sayesinde, çöp konteynerleri yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde basınçlı ve sıcak su ile içi ve dışı yıkanıp dezenfekte ediliyor, temizliği yapılıyor. Bu işlem sayesinde sokak ve caddelerindeki çöp konteynerleri, temiz ve steril hale getiriliyor. Yapılan çalışmalar kapsamında görüntü kirliliği ve koku oluşumu engellenirken, aynı zamanda larva ve sinek oluşumunun da önüne geçmeyi planlıyoruz” dedi.

 

“SU SIZDIRMAZ ÇÖP POŞETLER İLE ATINIZ”

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü sorumluluğunda olan çöp konteynerlerinin yaz ayları boyunca belirli program dahilinde temizleneceğini kaydeden Yurdakul, “Değerli hemşehrilerimizden de bu konuda bize yardımcı olabilmesi maksadıyla evsel atıklarını su sızdırmaz çöp poşetleri ile birlikte ağızları bağlı bir biçimde konteynerlere atmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA