İmam Hatip Lisesi'nde mezunlar günü etkinliği

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 54. kuruluş yıldönümü dolayısıyla pazar günü dü

GÜNDEM 26.07.2021 12:01:00 0
İmam Hatip Lisesi

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Okul Müdürü Yunus Oruç’un konuşmasıyla devam etti. Etkinlikte konuşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da İmam Hatip Liselerinin dünyada örneği olmayan bir eğitim serüveni olduğunu belirterek “Aslında çok pratik ihtiyaçlardan ortaya çıkıyor. Din görevlisi yetiştirmek için ortaya çıkıyor.  Toplumumuzda çok temel bazı dini ihtiyaçların görülmesinde de sıkıntılar yaşanmaya başlayınca insanlarımızın arayışı oluyor. İlk çıkış noktası böyle ama sadece bundan ibaret değil. İmam Hatip Liseleri’nin fonksiyonu sadece din görevlisi yetiştirmek değil. Bu Milli Eğitim Temel Kanunu’nda da var. Hem mesleğe hem de yükseköğrenime hazırlayan okullar olarak ifade ediliyor” dedi.

 

 

ANAYASADA 2 TÜR DİN EĞİTİMİ-ÖĞRETİMİ VAR

 

Ayrıca Anayasada 2 tür din eğitimi-öğretiminin olduğunu ifade eden Şentop, “Birisi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretimi, bu zorunlu bütün okullarda. Temel dini bilgiler öğretmek için oluşturulmuştur.  Din eğitimi-öğretimi ile ilgili ikinci önemli husus; kişinin arzusuna talebine bağlı, bu da Anayasa’da hüküm olarak var. İmam Hatip Liseleri esasen böyle bir talebin üzerine yani sadece imam-hatip olsun diye değil, dinini öğrenmiş tahsilli insan olsun diye düşündükleri bir yöntem. İmam Hatip Liseleri doğal bir akış, talep içerisinde ortaya çıkmış, daha sonra da milletin desteğiyle, arzusuyla güçlenmiş okullar” diye konuştu.

 

 

54. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

 

Tekirdağ İmam Hatip Lisesi’nin 54. kuruluş yıldönümünü de kutlayan Şentop, “Nice 50. 100. yıllara idealler, hedefler içerisinde yürüyeceğiz. İmam Hatip Liseleri’nin kurulmasında, bugünlere gelmesinde emeği geçen bütün büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olanlara Cenab-ı Hak’tan sıhhat ve afiyet diliyorum. Bu İmam Hatip Lisesi’nin kuruluşunda emeği geçmiş herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasının ardından Şentop, okul mezunlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Buse SERİN