Karaaslan'dan Sağlık ve İmaret Müzeleri'ne ziyaret

Çeşitli temaslarda bulunmak için Edirne'ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Trakya Üniversitesi bünyesindeki Sağlık Müzesi ve ?

GÜNDEM 17.07.2021 11:17:00 0
Karaaslan

Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi Müdürü Ruhi Pehlivancık eşliğinde, Sağlık ve İmaret Müzelerini gezen ve detaylı bilgiler alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, ardından burada düzenlenen "Edirne Medeniyet Sohbetleri" programına katıldı. Programda, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, Edirne Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler ve yerel tarihçi Cengiz Bulut, Çiğdem Karaaslan’a kent tarihi konusunda önemli bilgiler sundu. Programın ardından ayrıca, Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, son kitabı olan “Balkan Harbi’nde Muhacir Olmak” adlı eserini, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’a takdim etti.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Uluslararası Üniversite Müzeleri Birliği Platformu tarafından “Yılın Müzesi” ödülüne layık görülen Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi’ni ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Karaaslan, Osmanlı’nın sağlığa ve sosyal devlet anlayışına verdiği önemi bir kez daha gördüklerini belirterek, böyle bir mirasa sahip çıktıkları için Trakya Üniversitesi’ne teşekkür etti. Ziyarette, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı Seda Gören Bölük de yer aldı.

 

Haber / Yener AKBABA