"O koltuklar, adaletli hizmet etmeniz için size verildi"

Kapaklı Devlet Hastanesi önünde sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Tekirdağ Şube Başkanı Yalçın Gür, hastanedeki idarecilerin bazı sağlık çalışanlarÄ

GÜNDEM 16.07.2021 18:49:00 0

Türk Sağlık Sen Tekirdağ Şube Başkanı Yalçın Gür, dün saat 11.00’da sendika üyeleri ile birlikte Kapaklı Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak, hastane yöneticilerine tepki gösterdi.

 

“MOBİNGE MARUZ KALIYORLAR”

 

Türk Sağlık-Sen olarak pandemi ile kahramanca mücadele eden sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için yoğun bir mücadele verdiklerini dile getiren Gür, “Pandeminin kahramanları olan sağlık çalışanları yoğun mücadeleye canları pahasına devam ediyorlar. Bütün bu zor şartlara rağmen özveriyle çalışan sağlık çalışanları liyakatsız, sendikal ayrımcılık yapan yöneticilerin mobbingine maruz kalıyorlar” dedi. Tekirdağ’daki sağlık kurumlarının hemen hepsinde durumun aynı olduğunu kaydeden Gür, “Fakat Kapaklı Devlet Hastanesi idarecilerine ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Bu zatların mobbing, sendikal ayrımcılık ve adaletsizlikleri konusunda ellerine kimse su dökemez” diye konuştu. Türk Sağlık Sen Tekirdağ Şube Başkanı Yalçın Gür, sendikaya üye 17 sağlık çalışanına, hastanenin İdari Mali İşler Müdürü tarafından mobbing yapıldığını iddia etti. ‘Siz geçici görevlendirme istiyorsunuz’ denilerek 2 sağlık çalışanının Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne geçici görevlendirmesinin yapıldığını söyleyen Gür, geçici görevlendirmeyle ilgili kanunda ‘Gönüllülük esası olmalıdır. Eğer yoksa kura ile belirlenir’ hükmünün yer aldığını ifade ederek “Ama iki arkadaşımıza böyle uygulanmadı. Bu yetmezmiş gibi iki arkadaşımıza ne kendi hastanesi, ne de Sağlık Müdürlüğü kalacak yer ayarlamadı. Polisevi’nde ücretlerini kendileri ödeyip kaldılar. Bu da onların ayıbıdır” dedi.

 

“İDARECİYSENİZ İLK ÖNCE SİZLER KURALLARA UYACAKSINIZ”

 

İl Sağlık Müdürü’nün de konuyu bilmesine rağmen haksızlığın düzeltilmesi adına destek vermemesinin manidar olduğunu kaydeden Gür, “Bu zatların en son çalışanlara mesaj grubundan yazdıklarını okuyunca inanamadım.  ‘Bundan sonra kimse görev yerini terk etmeyecek, ya da haber verecek’. Arkadaşlarımız zaten iş yoğunluğu varken, hasta beklerken görev yerini terk etmez, bunu bilin. Bunu yazan arkadaşlar ‘hasta yokken özel ihtiyaçlarınızı gidermek için bile haber verin’ diyor. Bu ne terbiyesizliktir. Çalışanların mesai saatlerine titizlik gösteren bu arkadaşlara, iş kendilerine gelince mesai saat 8.00’de başlamasına rağmen saat 8.30-9.00’da gelmek, öğlen arası çıkıp saat 14.00-14.30’da geri dönmek serbest. İdareciyseniz ilk önce sizler kurallara uyacaksınız” ifadelerini kullandı.

 

 

“YASAK OLDUĞU NEREDE YAZIYOR?”

 

Mesaj grubunda, ‘Bütün nöbet değişimleri iptal edildi, bundan sonra nöbet devri ve değişimi olmayacak’, ‘Bundan böyle herkes evinde kahvaltı yapıp gelecek, kimse kahvaltıya çıkıyorum demesin, izin verilmeyecek’, ‘Bugün itibari ile nöbetlerde dinlenme olmayacak, idarenin kesin kararı’ gibi ifadelerin de yer aldığını dile getiren Gür, “Dünyanın her türlü halleri var, insanız hepimizin başına beklenmedik şeyler gelebilir ve nöbet değişmek zorunda kalabiliriz. Böyle bir idarecilik olmaz. Bir şeyleri yasaklarken kendi yaptıklarınıza ne demeli? Oturduğunuz o koltuklar devlete, vatandaşa ve çalışana adaletli hizmet etmeniz için size verildi” ifadelerini kullandı.

 

“AMAÇ, ÜCRET ALMALARINI ENGELLEMEK”

 

Kapaklı Devlet Hastanesi’ndeki idarecilerin çalışanlara çeşitli sorunlar yarattığını iddia eden Türk Sağlık Sen Tekirdağ Şube Başkanı Yalçın Gür, “Çalışanlara sendikal baskının en ağırını yapıyorlar. Nöbet listesi yapılırken adaletli davranmıyorlar, adamına göre muamele yapıyorlar. Çalışanları psikolojik olarak yıpratıyorlar. Küçük bebeği olup yalnız yaşayan, nöbet tutmayan arkadaşımıza bayram günlerinde ekstra nöbetler, mesailer yazıyorlar. Onun yerine gönüllü başka arkadaşlarının olmasına rağmen, bir de nöbetleri 5 saat olarak yazıyorlar, bilmiyorlar mı kesintisiz olarak en az 6 saatten az olmaz amaç ücret almalarını engellemek. Çalışanlar pandemi bahanesi ile görev tanımına uymayan birimlerde çalıştırıldı ve hala devam ediyor. Mesnetsiz iddialar ile çalışanlara disiplin soruşturmaları açılıyor, cezalar verilmeye çalışılıyor” dedi.

 

“YETER Kİ İDARECİLER ADALETLİ OLSUN”

 

Ülkemizin ve dünyanın salgın sürecini yaşadığı şu günlerde sağlık ordusunun özverili çalışmalarının herkes tarafından takdir edildiğini söyleyen Gür, “Hal böyleyken bile ülkemizde böyle idarecilerin olduğunu görmek üzüntü verici. Bizler işimizi en doğru şekilde yapmaya devam edeceğiz. Yeter ki idareciler adaletli olsun. Bu konuların takipçisi olacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU