Eğitime katılan üreticilere sertifikaları verildi

Kırklareli'de bağcılığın en yoğun yapıldığı köylerin başında gelen Kızılcıkdere Köyü'nde düzenlenen bağcılık eğitimine katılan üreticilere sertifikaları verildi

GÜNDEM 16.07.2021 17:59:00 0
Eğitime katılan üreticilere sertifikaları verildi

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bu köyümüzde bağcılık konularında faaliyetlerimizin yanında eğitim çalışmalarımız da devam etmektedir. Bu amaçla Ocak ayında kadın üreticilere yönelik kurs açıldı. Aynı zamanda erkek üreticilerin de talepleri doğrultusunda bağ yetiştiriciliği, budama, bakım ve hastalıkları konularında eğitim verildi” denildi.

 

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

 

Kızılcıkdere Köyü’nde düzenlenen bağcılık eğitimine katılan üreticilere sertifikaları verildi. İl Müdürü Mehmet Aksoy, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökalp Muzikacı ve teknik personel ile Kızılcıkdere Köyü’nde bağ üreticileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunurken, ziyaret sırasında bağcılık alanında yaşanılan sorunlar ve yapılabilecek çalışmalar konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca ziyarette, düzenlenen eğitime katılan üreticilere katılım belgeleri verildi.

 

Haber / Erdal AYDIN