Şehitler, kabirleri başında dualarla anıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5'inci yılında Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Tekirdağ ve ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Şehitliklerde düzenlenen anma programlarında 15 Temmuz ?

GÜNDEM 15.07.2021 15:52:00 0
Şehitler, kabirleri başında dualarla anıldı

Fetö’nün hain darbe girişiminde 15 Temmuz Köprüsü’nde İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın korumalığını yaparken, darbeci askerler tarafından şehit edilen Münür Alkan'ın Tekirdağ'daki mezarı başında düzenlenen anma törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile, polis ve jandarma ekipleri katıldı. Duaların okunmasının ardından Şehit Koruma Polisi Münür Alkan ve diğer şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bırakıldı.

 

 

ÇERKEZKÖY ŞEHİTLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİLER

 

Çerkezköy’de de bugün saat 10.00’da Çerkezköy Şehitliği ziyaret edildi. Çerkezköy Şehitliği’nde düzenlenen programa; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı, Enver Bayram, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Hasan Karaca, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, AK Parti Tekirdağ eski Milletvekili Ayşe Doğan, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

DUALAR OKUNDU

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve katılımcılar, şehitlerin kabirlerine kırmızı karanfiller bırakarak dua etti. Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş tarafından Kur’an-ı Kerim ve dualar okunmasının ardından şehitlikteki anma programı sona erdi. 15 Temmuz şehitleri için saat 12.15’de ise Çerkezköy Osmanlı Camii, Bahçeli Camii, Mevlana Camii, Mimar Sinan Camii, Kızılpınar Mahalle Camii ve Veliköy Mahalle Camii’nde Kur’an-Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu.

 

 

KAPAKLI’DA DA ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

 

Kapaklı’da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla saat 10.00’da Karaağaç’taki şehitlikte anma programı düzenlendi. Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özden, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, gaziler ve vatandaşlar Şehit Er Kadir Dadaş, Şehit Piyade Er Emrah Çalkın ve Şehit Piyade Er Rıdvan Sağdıç’ın kabirlerini ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerimiz için dualar okundu.

 

 

 

Haber / Buse SERİN