Kapıkule Sınır Kapısı'nda aşı hizmeti

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, yaz tatillerini geçirmek üzere Kapıkule sınır kapısından yurda giriş yapan gurbetçi vatandaşlarla sohbet ederken, ikram noktası ve aşı uygulama noktasını z

GÜNDEM 13.07.2021 17:44:00 0
Kapıkule Sınır Kapısı

Yurtdışından gelen vatandaşlar ve giriş çıkış yapan tır şoförlerinin aşılarını yaptırabilmesi amacıyla Kapıkule sınır kapısında kurulan aşı uygulama noktasını ziyaret eden Vali Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, aşılamanın önemine dikkat çekerken, kendilerine tanımlanan üçüncü doz aşılarını da buradaki aşı uygulama noktasında yaptırdılar.

 

BEKLEME SÜRESİ 35-40 DAKİKAYA KADAR DÜŞTÜ

 

Açıklama yapan Vali Canalp, “Kapıkule Sınır kapısından ülkemize girişlerinde gurbetçilerimizi rahat ettirmek en büyük arzumuzdur. Gurbetçilerimiz girişlerinde hangi hizmetlere ne şekilde ulaşabileceklerini gösteren bir hoş geldiniz broşürü ve ikramlıklar veriyoruz. Çay, kahve, soğuk su ve Osmanlı şerbetini gurbetçilerimizi bu sıcak havalarda biraz olsun rahat ettirebilmek amacıyla ücretsiz olarak sunuyoruz.  En önemlisi de gurbetçilerimizin girişlerdeki bekleme süreleridir. Geçtiğimiz yıllarda saatleri bulan bekleme süreleri bu sene uygulamaya koyduğumuz yeni model ile birlikte yoğun ve verimli çalışma ile birlikte hızlı ve seri şekilde araç almak vasıtasıyla bekleme süresi 35-40 dakikaya kadar düştü” dedi.

 

 

EDİRNE, AŞILAMADA İLK SIRALARDA

 

Edirne’nin aşılamada ilk sıralarda yer aldığını belirten Vali Canalp; “Yurda girişte ikinci bir önemli hizmette aşı hizmetidir. Aşılarını olamayan gurbetçi vatandaşlarımız girişteki çadırda aşılarını olabilirler. Sağlık Bakanlığımızın vermiş olduğu bu hizmetten ücretsiz bir şekilde yararlanabilir ve aşıdan sonraki bekleme sürelerini ise ikramlıklarımızdan alarak değerlendirebilirler. Aşılama çalışmalarında ilimiz yine en fazla yapılan iller arasında bulunmaktadır ve vatandaşlarımızı bu nedenle tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU