Üst geçit çalışmaları sürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde modern yol, köprü ve üst geçit çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda yapımına başlanan Çorlu Bülent Ecevit Bulvarı üzerindeki üst geçidin, kı

GÜNDEM 12.07.2021 15:31:00 0
Üst geçit çalışmaları sürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile birlikte Bülent Ecevit Bulvarı üzerindeki üst geçitte incelemelerde bulundu. Çorlu Zafer Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı’nın, hem yaya hem de araç trafiği olarak yoğun bir bölge olduğunu kaydeden Başkan Albayrak, “Bu nedenle burada bir üst geçit yapılmasını uygun gördük. Üst geçidimizin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor, kısa süre içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Daha yaşanılabilir bir Tekirdağ için ilçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde çalışmaya ve halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

60 METRE UZUNLUĞUNDA OLACAK

 

Üst geçitle ilgili yapılan bilgilendirmede “60 metre uzunluğa sahip üst geçit projesinde engelli vatandaşların da rahat bir şekilde faydalanabilmesi için 2 adet asansör bulunuyor. Üst geçidin cephe kaplamaları, modern mimari özellikler göz önünde bulundurularak yeni yapı malzemeleri ile tasarlandı. Üst geçidin iki kule arasındaki 40 metrelik kısmı ise çelik makas sisteminden faydalanarak tek açıklıkta geçildi. Bu sayede yol güzergâhında görüntüyü engelleyebilecek bir kolon yapılmadı” denildi.

 

 

Haber / Yener AKBABA