7 yıl süren hukuk mücadelesinde mutlu son

Edirne'de 2014 yılında evinin önündeki park alanına inşaat kazısı için gelen kepçenin önüne oturan ve parkın yıkılmasını engelleyen Kıymet Peker'in hukuk mücadelesi mutlu sonla noktala

GÜNDEM 12.07.2021 13:44:00 0
7 yıl süren hukuk mücadelesinde mutlu son

Edirne’de 1.Murat Mahallesi'nde 31 Mart 2014 tarihinde evinin önündeki parka yıkım için kepçe geldiğini duyan Kıymet Peker'in, parka giderek kepçenin önüne oturması ve Peker'in eylemine o tarihte Edirne Belediye Başkanı olarak seçilen Recep Gürkan'ın da destek vermesinin ardından başlatılan hukuki süreç 7 yıl sürdü. Hukuk mücadelesinin ardından söz konusu alanın tapusu Edirne Belediyesi’nin oldu. Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen Kıymet Teyze Parkı’nın açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla yapıldı.

 

7 YIL SÜRDÜ

 

Açılışta konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaşanan süreci anlattı. Gürkan, “Kıymet teyzemin bizim aracılığımızla yürüttüğü davalar 7 yıl sürdü. Ve 7 yılın sonunda biz davaları kazandık. Bu parkın kendisi küçük ama anlamı çok büyük. Kıymet Teyze bütün Türkiye’ye örnek oldu. Öğretmeni Atatürk olanın ödevi memleket olur diyorlar. Biz Atatürk’ten aldığımız ışıkla gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

 

PARKIN AÇILIŞI YAPILDI

 

Böyle bir parkın inşaat alanı olmaması için mücadele veren Kıymet Peker’e teşekkür eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “Edirne’ye bakıldığında olağanüstü bir coğrafyası ve görkemli bir tarihi var. Bu tarihi korumamız gerekiyor. Kıymet teyzenin adının da buraya verilmesi çok daha önemli. Yeşilliği isteyen ve bunun mücadelesini veren bir kişinin isminin yaşatılması çok daha değerlidir. Bu bundan sonraki mücadelelere de büyük destek verecektir. Biz ağacımızı korumak istiyoruz. Kuşu korumak istiyoruz. Sokaklarda gezen bizim dışımızdaki canlıları korumak istiyoruz. Biz hep beraber bir arada yaşamak istiyoruz. Torunlarımızla, yaşlılarımızla beraber bir arada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ben Bu parkı Edirne’ye kazandıran ve daha önemlisi, bu mücadelenin koç başlığını yapan ve Kıymet teyzemin adını da bu parka veren Belediye Başkanıma yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Kıymet Teyze Parkı ile aynı anda Edirne Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin Parkı ile Tahsin Başkan Parkı’nın açılışı da yapıldı.

 

Haber / Yener AKBABA