Başpehlivan Ali Gürbüz oldu

Edirne Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenen 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı, finalde rakibi İsmail Koç'u yenen Ali Gürbüz oldu.

GÜNDEM 12.07.2021 13:38:00 0
Başpehlivan Ali Gürbüz oldu

Edirne’de Sarayiçi Er Meydanı’nda düzenlenen 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin finalinde 2011, 2012 ve 2019 Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz ile Edirne Trakya Birlik’in pehlivanı İsmail Koç karşılaştı. 

 

 

 ÜST ÜSTE 2’NCİ KEZ ALTIN KEMERİ ALDI

 

Final güreşlerini TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, milletvekiller ve belediye başkanları protokol tribününden izledi. Müsabakanın 48. dakikasında Ali Gürbüz puan alarak, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu.   Ali Gürbüz, bu sonuçla üst üste iki kez altın kemeri almış oldu. Ali Gürbüz, gelecek yıl da başpehlivan olduğu takdirde altın kemerin ebedi sahibi olacak.

 

 

HAMAMA GİTME RİTÜELİNİ BOZMADI

 

Edirne'de bu yıl 660'ıncısı düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan ve 2019'dan sonra üst üste ikinci kez altın kemeri boynuna takan Ali Gürbüz, 'hamama gitme' ritüelini bozmadı. Gürbüz, güreşin ardından altın kemeri ve kupayı alarak 'geleneksel hamam yürüyüşü' geleneğini yaptı. Sarayiçi'nden faytona binip ayrılan Gürbüz'ün, bir süre sonra bindiği faytondaki tekerlek yerinden çıktı. Faytonda bulunan yolcularda ufak çaplı yaralanma oluştu. Kazadan yara almadan kurtulan Gürbüz, olayın ardından halkı selamlamak için kent merkezine yürüyerek gitti. Kent merkezinde vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılanan Gürbüz, zorlu ve yorucu geçen iki günün ardından soluğu hamamda aldı. Selimiye Camii yanında bulunan Tarihi Mezit Bey Hamamı'na giden Gürbüz, iki zorlu günün yorgunluğunu attı.

 

HABER / Şaban KARDEŞ