Eğitim yatırımları devam ediyor

Kırklareli'de eğitim alanında yatırımlar hızla devam ediyor. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, "Yatırımlarda ilk önceliğimiz olan eğitimde son yıllarda artarak devam eden yatırımlarımıza böl

GÜNDEM 12.07.2021 13:32:00 0
Eğitim yatırımları devam ediyor

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi kampüs alanı içerisinde sanayicilerin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulması planlanan “OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (16 Derslik+ 3 Atölye+ Spor Salonu)” 2021 devlet yatırım programına alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylandığını belirten Kırklareli Valisi Osman Bilgin, kurulacak OSB MTAL Ülkemize ve ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

“USTA OLARAK MEZUN OLACAKLAR”

 

OSB'nin içinde 4 yıl boyunca eğitim alacak öğrencilerin teoriyi tatbikatla birleştirerek, tam manasıyla usta olarak buradan mezun olacaklarını belirten Vali Bilgin, “Mezunlarımız, sanayimize hazır ve nitelikli bir şekilde kazandırılacak. OSB okullarının imkanlarının uygulamaya yatkın olmasından dolayı öğrenciler önemli bir deneyime sahip oluyor. Öğrenciler, üreterek, para kazanarak işlerine daha hazır hale gelecekler. Modern eğitim altyapısına göre projelendirilen OSB Lisemizde, son teknolojik sistemler kullanılarak, Kırklareli ve Ülke sanayisinin nitelikli ara ve ana eleman ihtiyacını büyük ölçüde karşılanacağını belirterek, Ülkemizin kalkınmasının sanayiden geçtiğini biliyoruz. Burada yetişecek neslin sanayi bölgemize, şehrimize ve ülkemize çok büyük değerler katacağına inanıyoruz” dedi.

 

LÜLEBURGAZ MTAL YENİ BİNASI HAYIRLI OLSUN

 

Lüleburgaz’da bina kullanım ömrünü tamamlaması sebebiyle yıkılmasına karar verilen Lüleburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylanan “Lüleburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (24 Derslik+ 3 Atölye+ Spor Salonu)” yapım projesi ile mevcut okul binasının bulunduğu alana yık-yap şeklinde 2021 Devlet yatırım programına alındığını dile getiren Bilgin, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 planlarında mesleki eğitimin güçlendirilmesi kapsamında ilimizde de mesleki eğitim alanında modern okul binaları yükselmeye devam ediyor. Yeni yapılan okullarımız ile birlikte, bina kullanım ömrünü tamamlayan birçok okul binası yıkılarak modern, eğitim kalitesi yüksek, son teknoloji ile donatılan okulların yapımını gerçekleştirildiğini belirterek, ülkemize hizmet için ilk önceliğimiz eğitimdir” diye konuştu.

 

OKUL BİNASI RESTORE EDİLECEK

 

Vali Bilgin, Kırklareli merkezde korunması gerekli kültür veya tabiat varlığı statüsünde bulunan uzun yıllar Kocahıdır İlkokulu olarak hizmet vermekte iken okulun kapatılması ile bir süre Olgunlaşma Enstitüsü’nün kuruluş binası olarak hizmet veren ve ardından Kırkşehitler İlkokulu ek binası olarak tahsis edilen tarihi eğitim binasının tekrar eğitim öğretime hizmet verebilmesi için, ihtiyaç duyulan Restitüsyon ve Restorasyonu gerekli izin ve projelendirmelerin tamamlanmasının ardından restorasyonun Valilik İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirileceğini dile getirdi. Bilgin, “İlimizin en eski ve en önemli tarihi yapılarından olan, uzun yıllar eğitime hizmet veren, ilimizdeki birçok insanda kıymetli hatıraları olan eski ilkokulu binasının restore edilmesi ile gelecek nesillere çok önemli bir eseri daha ulaştırılarak, geleceğimizi geçmişimizle buluşturacağız” dedi.

 

ANAOKULU YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

 

Babaeski’de Okul Öncesi Eğitiminde modern binası, derslikleri, çok amaçlı salonu, oyun parkı ve bitki yetiştirme uygulama alanı ile çocukların ferah ve güvenli bir ortamda eğitim görmelerine olanak sağlayacak olan Babaeski 6 Derslikli Anaokulu yapım işinin 2021 Devlet yapım programına alınarak,  Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylandığını söyleyen Bilgin, “Eğitim alanında bu önemli yatırımları ilimize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, Bakan Yardımcımız Mahmut Özer, Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz’a ve emeği geçen herkese şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT