Gazinin düğünü Kapaklı'nın gururu oldu

2019 yılında vatani görevini yaptığı Hakkari'de kanlı terör örgütü tarafından döşenen mayına basarak iki bacağını kaybeden gazi Tarık Cür, cumartesi akşamı düzenlenen düğÃ?

GÜNDEM 11.07.2021 16:42:00 0
Gazinin düğünü Kapaklı

2 yıl önce Tekirdağ Saray 41'inci Komando Tugay Komutanlığı’nda vatani görevini yaparken geçici görevle gittiği Hakkari Derecik ilçesinde eli kanlı terör örgütü tarafından döşenen mayına basarak iki bacağını kaybeden Tarık Cür, hayatını Ümmühan Çetin ile birleştirdi. Şubat ayında nişanlanan Tarık Cür ve Ümmühan Çetin çifti, geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te yapılan kına gecesinin ardından cumartesi akşamı Kapaklı Şehir Stadı’nda düzenlenen muhteşem nikah ve düğün töreniyle dünya evine girdi.

 

GENÇ ÇİFTİN MUTLULUĞUNA ORTAK OLDULAR

 

Akşam saat 18.00’da düzenlenen konvoyun ardından Kapaklı Şehir Stadı’nda düzenlenen ve nikah töreninde genç çifti Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, MHP İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Fatih Diler, Memleket Partisi İlçe Başkanı Fatoş İşbilir, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilciler, AK Parti Tekirdağ Eski Milletvekili Ayşe Doğan ile Çetin ve Cür ailelerinin yanı sıra Kapaklı halkı yalnız bırakmadı.

 

İLK DANSLARINI ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE ETTİLER

 

Kendileri için hazırlanan faytonla konvoy eşliğinde şehir turu yapan genç çiftin düğün töreni Mehteran Takımının gösterisi ile devam etti. Melikşah Özen’in genç çift için hazırladığı gösterinin ardından Kapaklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi de gösteri sundu. İlk danslarını alkışlar eşliğinde eden genç çift, düzenlenen takı töreninde tebrikleri kabul etti.

 

 

KEMENÇE RESİTALİ SUNDU

 

Düğün töreninde Kapaklılı genç sanatçı Hasan Hasanoğlu, kemençe resitali sunarken, geçtiğimiz aylarda düzenlenen ‘Kapaklı Sesini Arıyor’ isimli yarışmanın finalistlerinden Mine Şahin ve Hüseyin Topaloğlu ile Samet Engin de sahne aldı.

 

NİKAHLARINI BAŞKAN ÇETİN KIYDI

 

Takı töreninin ardından nikah merasimine geçildi. Genç çiftin nikahını Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin kıyarken, genç çiftin nikah şahitliğini ise AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel,
Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Saray 41. Komando Tugay Komutan Vekili Topçu Kurmay Albay Süleyman Akbay ve AK Parti Eski Milletvekili Ayşe Doğan yaptı. Nikah töreninde konuşan Başkan Mustafa Çetin, Tarık Cür’ün gazi olduğunu öğrendikleri andan itibaren yaşanan süreci anlatırken, duygulu anlar da yaşandı. Bu güzel hikayeyi imzalarla taçlandıracaklarını söyleyen Başkan Çetin, “Bu, sadece bir düğün değil. Bu düğün aynı zamanda, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara, bu ülkede kardeşi kardeşe düşürmeye çalışanlara bir mesajdır. Bu millet ne pahasına olursa olsun. Bu düğün, bu milletin ne pahasına olursa olsun şehidine de, gazisine de, tüm değerlerine nasıl birlik içerisinde sahip çıktığının bir delilidir ve bir nikahıdır” dedi. Nikahta imza atılan kalemi ömür boyu hatıra olarak saklaması için damat Tarık Cür’e veren Başkan Çetin, evlilik cüzdanını da ‘Mevlam sizi iki cihanda bahtiyar, bir yastıkta ihtiyar eylesin’ temennisiyle gelin Ümmühan Çetin’e teslim etti. Törende konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de bugüne kadar pek çok nikah şahitliği yaptığını, fakat bu nikah şahitliğinin kendisini en çok duygulandıran şahitlik olduğunu ifade etti. Yel, “Ben inanıyorum ki onlar var oldukça ve bizim al bayrağımız gönderde çekili oldukça bu milletin sırtı asla yere gelmeyecektir. İşte burada sadece Cür ve Çetin aileleri değil bütün Kapaklı’nın bütün Tekirdağ’ın bütün Türkiye’nin kalbi birleşmiş, onların mutluluklarını büyütebilmek için bir araya geldik. Bu gece hep beraber oynayacağız, hep beraber mutlu olacağız ve onların aydınlık yarınlarına hep beraber alkış tutacağız” dedi. Duygulu anlar yaşayan gelinin babası Mustafa Çetin de tüm Gaziantep halkının selamlarını ileterek düğün törenine katılan herkese teşekkür etti.

 

 

GENÇ ÇİFTİN MUTLULUĞUNU PAYLAŞTILAR

 

Burada olmaktan onur ve mutluluk duyduğunu belirten gelin Ümmühan Çetin, “Tarık bir ömür boyu benim başımın tacı, ben son nefesime kadar bir ömür boyu onun yanında olacağıma sizlerin karşısında söz veriyorum” dedi. yanında olan, olamayan herkese teşekkür eden Gazi Tarık Cür de “Belediye Başkanımız Mustafa Çetin ve halkımız beni hiçbir şekilde yalnız bırakmadılar. Çok çok teşekkür ediyorum. Eşim için de söylemem gerekirse onun düşüncelerine aynen katılıyorum. Bende onu ömürlük seviyorum. Bir ömrü beraber geçireceğimize, mutlu olacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Nikah töreninin ardından gece canlı müzik ile devam etti. Gelinle birlikte oynayan Mustafa Yel ve Mustafa Çetin onların mutluluklarına ortak olurken, Kapaklı halkı da gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalan müzik eşliğinde oynayarak genç çiftin mutluluğunu paylaştı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU – Buse SERİN