Üniversite öğrencilerinden örnek proje

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri, işitme engelliler için örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

GÜNDEM 9.07.2021 15:35:00 0
Üniversite öğrencilerinden örnek proje

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, öğretim üyeleri Prof. Dr. Eylem Bayır, Doç. Dr. Hüsniye Durmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Emrah Oğuzhan Dinçer danışmanlığında "Bilim İçin Bir İşaret Yeter!" projesini hayata geçiren geleceğin öğretmenleri, proje kapsamında önce deneyleri işaret diliyle anlatmayı öğrendi daha sonra öğrendikleri bilgileri işitme engelli çocuklarla paylaştı. İşaret Dili Uzmanı Hülya Aykutlu Adalı’nın da desteği ile hazırlanan projede Trakya Üniversitesi öğrencileri Aleyna Cabbar, Arda Fidan, Batuhan Balta, Erkan Çalışkan, Nil Büyükyılmaz, Şeyda Örkmez ve Özgür Şimşek görev aldı. 

 

DENEYLERİ BÜYÜK BİR DİKKATLE YAPTILAR

 

Trakya Üniversitesi’nde görev yapan öğretim elemanları ve öğretmen adayları, çevrim içi düzenlenen etkinlikte Edirne, Denizli, Van, Diyarbakır, Hakkari gibi çeşitli illerden bilim meraklısı pek çok işitme engelli öğrenci ile öğretmenleri ile buluştu. Öğretmen adaylarının anlattıklarını işaret diliyle anlamaya çalışan bilim meraklısı gençler, deneyleri büyük bir dikkatle yaptı.

 

“AMAÇ FEN BİLİMLERİNİ SEVDİRMEK”

 

Prof. Dr. Eylem Bayır, Ortaokul düzeyinde öğrenim gören işitme engelli öğrencilere fen bilimlerini ve deney yapmayı sevdirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek “Öğrencilerin ilgiyle, heyecanla ve mutlulukla izledikleri deneysel gösteriler sonunda hem öğretmenler hem de öğrenciler aldıkları eğitimden mutlu olarak ayrıldılar. Ayrıca projenin devam etmesi konusunda heyecanlı ve istekli olduklarını dile getirdiler. Öğrencilerimizin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek ve ürettiklerini görmek bizleri çok mutlu etti” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN