Kırkpınar ağasına görkemli karşılama

Bu yıl 660'ıncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında Ağa Karşılama Töreni yapıldı. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin efsane ağası, 11 yıl Kır

GÜNDEM 9.07.2021 15:23:00 0
Kırkpınar ağasına görkemli karşılama

Törende davul zurnalı Kırkpınar korteji, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan eşliğinde, belediye önünden hareket ederek, Talatpaşa Caddesi'nden Orduevi’ne geldi. Ağa Seyfettin Selim Orduevi önünde kurulan platformun önünde karşılandı.

 

“EFSANE TEKRAR BAŞLIYOR”

 

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ev sahibi olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ile birlikte 11 yıldır Kırkpınar ağalığı yapan, 3 altın kemerin ebedi sahibi Seyfettin Selim'i çiçeklerle karşılayıp, “660 yıldır devam eden bu efsane, bitmeyen güreşin devam eden efsanesi bugün Allah’ın izniyle dualı çayırda, Sarayiçi’nde tekrar başlıyor. 660 yıldır olduğu gibi Kırkpınar’ımızın ağasını, 3 altın kemerli ağasını Seyfettin Selim’i karşılıyoruz. Hoş geldiniz diyoruz. Kırkpınar’ımız hayırlı olsun” dedi.

 

 

 PEHLİVANLARIN KABİRLERİNE KARANFİL BIRAKILDI

 

Ağa Seyfettin Selim'e altın kemerin takılmasının ardından kortej, Edirne Belediyesi önünde, Vali Ekrem Canalp'i karşıladı. Kortejdekiler, daha sonra Talatpaşa Caddesi'nden yürüyerek, Atatürk Anıtı'na geldi. Anıta çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Belediye Bandosu eşliğinde, sözü ve bestesi Beyazıt Sansı'ya ait 'Kırkpınar Marşı' seslendirilirken sonrasında da Pehlivanlar Mezarlığı'na gidilerek pehlivanların kabirlerine karanfil bırakıldı.

 

 

Haber / Yener AKBABA