Vektörel hayvan hastalıkları anlatıldı

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından veteriner hekimlerin katılımıyla Atatürk Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen panelde vektörel hayvan hastalıklar

GÜNDEM 9.07.2021 11:51:00 0
Vektörel hayvan hastalıkları anlatıldı

Panelde konuşan Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcı Sedat Ildız, veteriner hekimliğin öneminden bahsederek sahada hayvan hastalıkları açısından erken uyarı sistemleri kurulması ve hızlı müdahaleler ile koruyucu tedbirlerin alınmasına vurgu yaptı.

 

FİRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

 

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy da yaptığı konuşmada ise tüm hayvancılık işletmelerinde eğitim ve yayımın öneminden bahsederek, işletmelerin fiziki koşulları ile beraber temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri açısından gerekli tüm eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına devam edileceğini ifade etti.

 

UZMANLAR SUNUM YAPARAK BİLGİLENDİRDİ

 

Atatürk Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih Bakanoğulları’nın çalışmalarla ilgili bilgi vermesinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü ve Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü uzman veteriner hekimleri, sunum yaparak vektörel hayvan hastalıkları hakkında bilgi verdi.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT